15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBărbat turc, reținut în Giurgiu. El a fost prins în FLAGRANT în...

Bărbat turc, reținut în Giurgiu. El a fost prins în FLAGRANT în timp ce încerca să mituiască polițiștii de frontiera

Un bărbat turc a fost reținut, pentru 24 de ore, întrucât a fost prins în flagrant în timp ce încerca să ofere mită, în valoare de 1.500 euro, polițiștilor de frontieră, pentru a nu deschide compartimentul marfă al autocamionului. El intenționa să introducă ilegal în ţară 37 migranţi, conform unui comunicat remis de DGA.

”Astfel, luni, 11 mai a.c., un poliţist de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – membru al echipei comune de control din cadrul P.T.F. Giurgiu a sesizat D.G.A. – S.J.A. Giurgiu despre faptul că, în timp ce se afla în serviciu, cetăţeanul turc S.A., şoferul unui autocamion care transporta şase tone de aţă din Turcia pentru o firmă din Germania, i-a oferit suma de 1.500 euro pentru a efectua formalităţile de frontieră, fără a deschide compartimentul marfă al camionului”, se arată în comunicatul citat.

Bărbatul a fost prins în flagrant, ca urmare a denunțului formulat de polițistul de frontieră.

În acest caz,  a fost a organizată, de asemenea, o acţiune comună, cu participarea autorităţilor de frontieră române şi bulgare, care împreună cu autoritatea vamală au procedat la deschiderea compartimentului marfă al camionului unde au fost depistate 37 de persoane, cetățeni sirieni, irakieni și un cetățean turc, dintre care 24 bărbaţi, 6 femei şi 7 copii.

Anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale față de cetățeanul turc, pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită. El urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

De asemenea, migranţii au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.  

Cele mai citite

Mircea Geoană susține că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa

Sâmbătă, la Congresul Studenților din România, desfășurat la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut o declarație tranșantă privind sistemul...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă