14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialBărbatul acuzat că i-a spart casa Elenei Băsescu, trimis în judecată

Bărbatul acuzat că i-a spart casa Elenei Băsescu, trimis în judecată

Bărbatul acuzat că i-a spart casa Elenei Băsescu a fost trimis în judecată, joi, în stare de arest preventiv, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Paul Macarenco a fost reţinut în 7 august, ca urmare a unei plângeri depuse de fiica fostului preşedinte, Traian Băsescu, informează Mediafax. 

Pe lângă Elena Băsescu, în dosar apar, ca părţi vătămate, SC Future Arts Agency Management, prin administratorul Vlad Andrei Rădulescu şi soţia acestuia, Katia Rădulescu.

Conform unor surse judiciare, Vlad Andrei şi Katia Rădulescu sunt vecini ai Elenei Băsescu şi au fost, la rândul lor, victimele lui Macarenco.

Vlad Andrei Rădulescu este, de peste 10 ani, managing director al companiei Luxten, unde a lucrat și Elena Băsescu. Vlad Rădulescu deține și postul de director general la Fonogram Studios, potrivit paginii sale de LinkedIn.

Soția acestuia, Katia Fawaz Rădulescu, face parte din Consiliul de Administrație al hotelului Lux Garden din Azuga. Hotelul fost deschis în mai 2008, ca parte a grupului de firme Luxten Lighting Company. Katia Fawaz a intrat în conducerea hotelului în 2009, după ce în 2008 s-a căsătorit cu Vlad Rădulescu.

Potrivit unor surse din Poliţie, în 6 august, Elena Băsescu a sesizat Secţia 1 Poliţie că, la începutul lunii, unul dintre paznicii complexului rezidenţial în care locuieşte ar fi intrat în locuinţa sa şi ar fi furat mai multe haine şi cosmetice.

Fiica fostului preşedinte le-a spus poliţiştilor că furtul a fost posibil deoarece uşa apartamentului nu era închisă, ea precizând, de altfel, că uneori nu își încuie locuinţa.

Poliţiştii Secţiei 1 au stabilit că principalul suspect este paznicul complexului, Paul Macarenco, în vârstă de 62 de ani, astfel că în 7 august au percheziţionat locuinţa acestuia unde au găsit mai multe din bunurile reclamate de fiica lui Traian Băsescu.

Bunurile respective i-au fost returnate Elenei Băsescu de către anchetatori.

Paul Macarenco a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, după care a fost arestat preventiv de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1.

Elena Băsescu, fiica cea mică a fostului şef al statului, locuieşte din 2012 într-un apartament dintr-un complex rezidenţial din sectorul 1 al Capitalei, împreună cu soţul său şi cu cei doi copii ai lor.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă