22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialBărbatul care a ameninţat-o pe judecătoarea Aspazia Cojocaru, condamnat la închisoare

Bărbatul care a ameninţat-o pe judecătoarea Aspazia Cojocaru, condamnat la închisoare

Deținutul Nicu Pîrleţeanu, care i-a trimis o scrisoare de ameninţare judecătoarei Aspazia Cojocaru de la CCR, a fost condamnat definitiv la un an şi şase luni de închisoare, relatează Mediafax.

Totodată, prin hotărârea luată miercuri, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis să confişte de la Pîrleţeanu "tubul de lipici folosit la săvârşirea infracţiunii".

Citește și: REVISTA PRESEI. Azpazia Cojocaru, ameninţată cu moartea la INTERFON

Sentinţa dată de Curtea de Apel Bucureşti este definitivă, el urmând să execute o pedeapsă de 12 ani şi 10 luni de închisoare, întrucât instanţa a decis să contopească restul neexecutat de 12 ani şi 10 luni din pedeapsa de 19 ani dată lui Pîrleţeanu de Tribunalul Constanţa, într-un alt dosar.

"Ia act că partea vătămată Cojocaru Aspazia nu s-a constituit parte civilă în cauză", se precizează în soluţie.

Prin decizia de miercuri CAB a menţinut pedeapsa aplicată, în 10 martie, de Judecătoria Sectorului 5, pe care Pîrleţeanu a contestat-o cu apel.

"Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Pîrleţeanu Nicu împotriva sentinţei penale din data de 10 martie 2014 pronunţată de Judecătoria sector 5 Bucureşti – Secţia I Penală", a dispus, miercuri, CAB.

Citește și: Judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru va fi păzită discret de Poliţie

"Am să te trimit după Elodia", i-a scris deţinutul judecătoarei Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituţională (CC), căreia i-a mărturist că "are resentimente mari faţă de magistraţi", pentru că sunt corupţi şi că "au nenorocit o lume înteagă", semnând "asasinul Elodiei" scrisoarea de ameninţare.

"Stimată doamnă judecător/ Cît de curînd am să te omor/ Şi nu-i poveste pentru copii/ Vei fi victimă la 78/200/ Te voi trimite după Elodia dragă/ Să nu te mai întorci niciodată/ Că eşti un magistrat corupt/ De-mi vine să te…/ Am resentimente mari faţă de magistraţi/ Vedeava-şi decapitaţi/ Că sunteţi atât de corupţi dragă/ Că aţi nenorocit o lume întreagă!!!/ Cu stimă şi respect… (asasinul Elodiei)", i-a scris judecătoarei constituţionale deţinutul Nicu Pîrleţeanu, închis în Penitenciarul Giurgiu.

Nicu Pîrleţeanu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru ameninţarea judecătoarei Aspazia Cojocaru, de la Curtea Constituţională, în timpul analizării legalităţii avizului de suspendare din funcţie a preşedintelui României, de către Parlament.

Scrisoarea a fost primită de judecătoarea Cojocaru în data de 10 iulie 2012, anterior aceasta mai fiind ameninţată prin interfonul locuinţei.

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

SINDICATELE DIN CULTURĂ declară pe 18 Mai–NOAPTE ÎN MUZEELE DIN ROMÂNIA!

COMUNICAT DE PRESĂ SINDICATELE DIN DOMENIUL PROTECȚIEI PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL asociate în cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel...

COMUNICAT DE PRESĂ „SPITALUL FOIȘOR” DESPRE STAREA PACIENTULUI FLORIN PIERSIC

Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul...
Ultima oră
Pe aceeași temă