18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu a fost eliberat din arest

Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu a fost eliberat din arest

Bărbatul care fusese reţinut după ce l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu, în Portul Constanţa, a fost eliberat, duminică noapte, din arestul Poliţiei, relatează Mediafax.

Bărbatul, Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, din Constanţa, a părăsit arestul Poliţiei Judeţene Constanţa, duminică noapte, la expirarea ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore şi după ce procurorii au schimbat încadrarea juridică în dosarul său, din ultraj şi loviri şi alte violenţe, în tulburarea ordinii şi liniştii publice şi nu l-au mai dus în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul a spus că îi pare rău pentru ce a făcut şi că îşi cere scuze.

"Regret ce s-a întâmplat şi îmi cer scuze pentru tot. Acuma mă rog să se termine totul cu bine", a afirmat Zglobiu.

El le-a mai spus jurnaliştilor care l-au aşteptat la ieşirea din arest că nu face parte din nicio formaţiune politică.

"Nu fac parte şi nu am făcut parte niciodată dintr-un partid politic", a precizat Adrian Zglobiu, repetând de câteva ori că este foarte obosit şi că nu îşi doreşte altceva decât ca totul să se termine cu bine.

Adrian Zglobiu l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală "Mircea", la finalul vizitei făcute la bordul vasului după ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc, sâmbătă, în dana de pasageri a Portului Constanţa.

Şeful statului a fost scuipat în faţă, de la o distanţă foarte mică.

După incident, bărbatul a fost imobilizat de către ofiţerii SPP, în timp ce şeful statului s-a şters cu mâna pe faţă, apoi a continuat să stea de vorbă cu câţiva oameni din mulţimea adunată în terminalul de pasageri al Portului Constanţa.

După ce a stat de vorbă cu oamenii preţ de aproximativ două minute, preşedintele s-a urcat în maşină şi a plecat din port.

După ce a fost imobilizat de ofiţerii SPP, bărbatul care l-a scuipat pe preşedinte a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar aceştia l-au dus apoi la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa. El a fost audiat de poliţişti şi procurori timp de aproximativ două ore, apoi a fost dus la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Constanţa, pentru o evaluare psihologică. După ce a fost evaluat de medici, Adrian Zglobiu a mers din nou la audieri, la Parchetul Tribunalului Constanţa.

Avocatul din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu declara că acesta a susţinut în faţa anchetatorilor că gestul său, de a-l scuipa pe preşedinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan.

Cele mai citite

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă