12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialBăsecu cere să fie audiat ca martor în dosarul Alinei Bica

Băsecu cere să fie audiat ca martor în dosarul Alinei Bica

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seară, într-o emisiune la România TV, la care a participat şi Alina Bica, că cere public să fie audiat ca martor în dosarul acesteia, dar că i se refuză acest drept, informează News.ro

Băsescu a mai spus că nu mai poate rămâne neutru legat de câteva persoane şi că nu va “răbda” ca “acest stat să se transforme în unul mafiot, în care doi indivizi, Kovesi şi Coldea, să spună cine să fie arestat că nu le-a cântat în strună”.

Traian Băsescu a intervenit telefonic într-o emisiune la care a participat, în studio, fosta şefă a DIICOT Alina Bica, judecată pentru fapte de corupţie în legătură cu activitatea sa la ANRP. Fostul şef al statului a spus că i se refuză dreptul de a fi martor în procesul acesteia şi că va fi un moment în care va începe să vorbească public.

“Aş putea fi chemat ca martor în procesul Alinei Bica să spun mult mai multe decât v-aş putea spune dumneavostră. Mi se refuză dreptul de a fi martor în procesul Alinei Bica, ceea ce e foarte greşit. Va fi un moment în care voi începe să vorbesc public. Instituţiile statului nu pot transforma statul într-unul mafiot, care dispune arestări după bunul plac. Alina Bica a făcut obiectul unor denigrări, au fost discuţii repetate. Am avertizat: «Opriţi-vă!», dar şi-au dus treaba la capăt pentru că nu le-a devenit slugă. Vreau să fiu martor în procesul doamnei Bica. Instanţele au refuzat şi nu este corect. Cer public să fiu audiat legat de Bica, Udrea şi fostul preşedinte ANI, în instanţă”, a declarat Traian Băsescu.

“Aştept să fiu chemat în instanţă cu uşile închise. Statul nu trebuie făcut praf, ori în dosarul Bica ce s-a întâmplat din 2015 încoace e mizerabil”, a continuat Băsescu, arătând că el a fost primul care, la sesizarea Elenei Udrea, a tras semnalul că la ANRP este ceva în neregulă.

Fostul şef al statului a mai spus că falsul nu poate merge la nesfârşit şi că va apăra “oameni corecţi în situaţii dificile”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lăcrămioara Perijoc boxează pentru aur la Campionatele Europene de la Belgrad

Pugilista română Lăcrămioara Perijoc va lupta pentru medalia de aur în cadrul categoriei 54 kg, la Campionatele Europene de box de la Belgrad, după...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...
Ultima oră
Pe aceeași temă