10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialBăsescu: Ponta va MUTILA instituțiile statului dacă ajunge președinte. România NU e...

Băsescu: Ponta va MUTILA instituțiile statului dacă ajunge președinte. România NU e în pericol de război. Nu am transmis niciun mesaj prin Ponta. Voi fi consultant al PMP și-l voi ridica la 30%. Ponta e în campanie

”Premierul vorbește de dragul de a vorbi. Deocamdată nu a depus niciun fel de strategie la CSAT. Nu poți să convoci CSAT-ul fără să ai documentele înainte. Aștept să depună această trategia, inclusiv în această noapte. De mâine dimineață eu o să vă anunț dacă a depus-o sau nu”, a declarat Traian Băsescu, duminică seara, la postul B1TV. Șeful statului a vorbit și despre situația din Ucraina.

”Fac un apel public la premier să nu terfelească această instituție. Nu-i voi permite. Era elegant să mă sune. Să-mi spună: Domnul președinte, am următoarele probleme metafizice și vreau să le împărtășesc CSAT-ului”.

Citește și: Ponta: Dacă Băsescu nu convoacă CSAT pe criză din Ucraina, îl convocăm noi luni

Șeful statului  l-a acuzat pe Victor Ponta, precizând că acesta confundă CSAT cu şedinţele Guvernului, unde "vine Ruşanu cu Chiţoiu, cu o Ordonanţă, o semnează fără avize, fără să o cunoască ceilalţi membri ai Guvernului, vorbim de celebra Ordonanţă ASF".

Potrivit şefului statului, instituţia care se numeşte Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a funcţionat până acum extrem de riguros.

” CSAT nu e club de dezbatere și eu nu mă joc și nici nu o să compromit CSAT-ul.”

 ”Situația din Ucraina evoluează zi de zi, toți ne adaptăm în funcție de evoluții”.

Nu civilii atacă avioane.

Un război civil în Ucraina nu va face bile regiunii. Și România va avea de suferit. Nu exclud o creștere a prețului la combustibili, la gaze. 

”Și eu am fost convins că nu este bine să se discute cu separatiștii, până la un punct. Am supraevaluat capacitatea kievului de a ține lucrurile sub control și de a rezolva problemele fără prea multe victime, Niciodată separatiștii de la Tiraspon nu vor vaea același punct de vedere cu Chișinăul”.

”Acum deja s-a transformat într-un conflict armat, într-un început de război civil care va avea un afect negativ pentru Ucraina. Vedem în Siria ce înseamnă un război civil”.

„Pe 25 mai sunt alegeri în Ucraina. Dacă separatiștii bine instruiți vor reuși să facă imposibile alegeri libere în estul și sud-estul ucrainei, vom avea un președinte ilegitim„.

”Azi am făcut un apel public. Eu nu am dat un avertisment Washingtonului și Moscovei, eu am dat soluția României.  Lungimea frontierei pe care o avem cu Ucraina, de 650 de kilometri, nu ne permite să nu avem o poziție, deși nu noi am fost mentorii Ucrainei”.

România NU e în pericol de război

Cred că premierul, scăpat în campanie, crede că poate vorbi despre aceste lucru cu ușurință cu care o jignește pe Elena Udrea. Sunt lucruri mult prea sensibile ca să le expediezi așa "ne paște un război", ce înseamnă asta? România nu e în pericol de război.  NATO nu va provoca un război, dar va trebui să aibă forța de descurajare, trebuie să fie gata, dacă e nevoie, să trimită forțe de menținere a păcii, dacă acest lucru va fi cerut de Consiliul de Securitate, deci sub mandat ONU.  Niciodată România nu va trece cu armata frontiera de est. Dacă vrem să fim cinstiți, dacă vrem să ajutăm R.Moldova, să facă ce-i spun, să termine proiectele de interconectare, România nu poate ajuta Moldova cu tancurile .

Citește și: Băsescu: Moldova va trece printr-o perioadă de provocări generate din Transnistria

Premierul mi-a jignit familia

Până ieri, premierul a fost grobian. M-a jignit pe mine, a jugnit-o pe Elena Udrea. Am mai spus. Elena Udrea a avut curaj să sară cu parașuta de la 4.000 de metri, pe când el, era tras cu barca de jandarmi deși apa era până la genunchi. L-a deranjat această comparație.

Citește și: Băsescu: Ponta, a jignit-o pe Udrea ca să lovească în mine şi soţie

Eu apreciez femeile care sar cu parașuta. De la această afirmație, el a declanșat o campanie furibundă de jigniri, până azi, când s-a văzut fluierat în nume propriu, a crezut că se salvează transmițând un mesaj de la mine.

Nu am transmis niciun mesaj prin Ponta.

Le spun oșenilor că niciodată nu voi da unuia ca Victor Ponta un mesaj pe care să-l transmită în numele meu. Eu nu i-am dat niciun mesaj să-l transmită. Îi rog pe români să înțeleagă că dacă voi avea un mesaj pentru ei, îl pun pe site-ul președenție și niciodată nu-i voi delega lui Victor Ponta această onoare de a transmite mesaje din partea mea.

Îl rog să nu mai transmită mesaje în numele meu.

Nu sunt șantajabil

Eu nu am făcut compromisuri nici măcar cu cei din PDL. Am fost șefullor. Când au vrut o altă soluție, au luat-o. Eu nu am făcut compromisuri nici cu Vîntu, nici cu Ghiță, nici cu Voiculescu. El vrea să schimbe regimul Băsescu și să vină cu regimul baronilor. probabil vrea să vină Mazăre să-i dea cu pumnul în masă pe la Cotroceni, să-i spună Voiculescu că-l va face praf Mihai Gâdea. 

Am vorbit cu Vîntu, cu Voiculescu, cu Patriciu, nimeni nu a reușit să mă șantajeze. Pot să mă duc de 100 de ori la Grivco. Am găsit SRI-ul pe Timofte care se plimba în mașină cu SOV, el știa ce ascultă SRI-ul pe siguranță națională. Eu așa am găsit instituții.

Ponta ar trebui să vadă cine este el.Dacă ar fi cinstit cu el, și-ar da seama că este o căciulă mult prea mare pentru el. Nu poate fi un președinte liber.

Ne arată cazul Diucu. Așa se va întâmpla dacă acest om ava ajunge aici. Va mutila SRI-ul, va mutila DNA-ul , ICCJ-ul.

Poate să schimbe conducerea SRI. Nu-l va opri nimeni în CSAT. Nu va mai avea nimeni curajul meu, să dai serviciile secrete unor oameni din opoziție, este un semn de democrație. Eu am riscat dar șansa mea a fost că am avut niște oameni cu care s-a putut lucra.

Voiculescu, orbit de bani

Voiculescu este schimonosit de bani și dorința de putere. El a comandat suspendarea mea în 2012. Atunci a fost PSD-ul cu Tăriceanu, care au fost de acord să fie suspendat Băsescu pentru ca să nu-i trosnească Voiculescu pe televiziuni.

Despre declarațiile lui Ponta de la România TV: Pe mine nu mă sperie vorbele unui politruc. Pe mine a căzut val de 16 metri pe mare. Am trecut cu nava prin foc. Asta face diferența între mine și Ponta. 

S-o suspende și pe Maria din funcția de soție

Despre tricoul cu PMP: Mă îmbrac cum vreau. De unde până unde îmi spune ponta cu ce să mă îmbrac? Eu nu știu când e serios. Acum zice că intrăm în război, apoi scpune că suspendă președintele, comandantul suprem al armatei. ponta, când ești serios. Pe plajă, în timpul meu liber mă îmbrac cum vreau eu.

Citește și: Băsescu, despre comisia privind tricoul cu PMP: O glumă voiculesciană pe care probabil o va prelua Ponta

Acum s-o suspende și pe soția mea din funcția de soție, că avem 35 de ani de căsnicie.

Îi promit că în 2016, la alegerile legislative, acest partid, PMP, îl va scoate de la guvernare. Obiectivul meu este să fiu un bun consultnt al acestui partid și să-l fac să ajungă la 30%. Am ami făcut un partid să ajungă la 35% apoi au spus că din caua mea nu au mai crescut deși eu am plecat de acolo.

Citește și: Băsescu: Voi fi consultant al PMP și-l voi ridica la 30%

Premierul să trimită Corpul de Control să vadă de ce m-am îmbrăcat eu acel tricou. Este o glumă voiculesciană.

Cum vede Băsescu campania electorală

Românii au fost trași într-o capcană formidabilă de premier. Simt o responsabilitate față de democrație și din acest motiv mă implic mai mult decât ar trebui. Vă amintiți că am propus teme de dezbatere. 

Premierul s-a lansat în campanie prezidențială, iar românii vor fi păcăliți pe 25 mai, pentru că nu li se explică mizele acestor alegerei care sunt pentru PE.

Premierul a deturnat campania pentru europarlamentare. Am ajuns să profit de faptul că sunt președinte ca să echilibrez cât de cât dezbaterea publică. Dacă bătălia politică se duce în mocirlă cu ”fă” și ”parașute”, te cobori.

Acest om înșeală românii cu nerușinare și cu bună știință acest om nu dezbate nicio temă de inters european. 

Eu o să mai fac un apel, la începutul săptămânii viitoare, către partide măcar, dacă premierul nu este responsabil.

Situația dreptei

Dacă nu vor avea un candidat unic până la 1 iulie, în opinia mea, șansele de a câștiga alegerile prezidențiale, sunt minime. Dacă mergem pe principiul să eargă toți și cine iese în turul doi în vom susține, nu va mai merge. Așa s-a întâmplat când am candidat eu. Dreapta nu va putea muta electoratul peste noapte. PDL-ul și-a anunțat candidatul cu mult înainte. Asta va complica lucrurile. 

Nu mă interesează ce va face Blaga pentru alegeri. A spus că-i încurcă Băsescu. va face partidul praf. Pe mine nu blaga m-a făcut președinte ci munca a sute de mii de PD-iști și PDL-iști, dar atât cât Blaga este opșiunea lor, nu am cum sa-i ajut.

 Văi de capul României dacă va avea un președinte care nu este recunoscut că fiind un democrat convins. Dacă încalcă statul de drept, dacă nu va fi un om care să continue protejarea independenței justiției și procesele de modernizare a statului. Va fi vai și amar de România. 
 Am văzut că foarte mulți încearcă să împingă la mine responsabilitatea de a îi pune pe toți la masă și a discuta. Dar eu nu am cum să fac acest lucru dacă ei nu sunt patrioți și nu sunt iresponsabili. Sunt modalități de a determina care dintre ei are cea mai mare capacitate de creștere.

Sper să nu câștige Ponta. Și el pare conștient că nu câștiăa dacă va exista un candidat unic al dreptei. A încercat și cu liberalul roșu Tăriceanu.  Ponta e în situația în care ori câștigă prezidențialele, ori pierde tot. Dacă se pierd prezidențialele, el zboară. 
 Miza alegerilor prezidențiale este România. Ori dacă din orgolii cineva sacrifică România, e  ticălos. Aș vrea să văd că cele 4-5 partide dacă vin cu un candidat. Fraților, durează două săptămâni o cercetare să vedem care are cel mai mare potențial de creștere, și acela să fie candidatul. Ponta e deja în campanie
 Crin Antonescu a spus exact ce trebuie: trebuie să blocăm accesul PSD-ului la funcția de președinte. Să fie o alianță anti-PSD care să blocheze accesul PSD-ului la toate pârghiile puterii.  

Cele mai citite
00:04:58

În fața înaintării Rusiei, soldații ucraineni sapă pe frontul de est

Aproape de orașul estic Avdiivka, capturat recent de Rusia după o luptă aprigă de luni de zile, un regiment de sapatori ucraineni se apucă...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

România, pe ultimul loc din UE când vine vorba de vaccinare împotriva HPV

România nu stă deloc bine la capitolul vaccinare împotriva HPV. Potrivit standardelor impuse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), țara noastră va avea nevoie...
Ultima oră
Pe aceeași temă