20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialBăsescu: Când am devenit președinte, am cerut Serviciilor să renunțe la ofițerii...

Băsescu: Când am devenit președinte, am cerut Serviciilor să renunțe la ofițerii acoperiți din justiție

Traian Băsescu susține că, după ce a devenit șef al statului, a cerut serviciilor de informații să renunțe imediat la ofițerii acoperiți din justiție, spunând că nu s-a respectat Constituția din 1991, care interzicea magistraților să fie ofițeri acoperiți, informează Mediafax.

Invitat la o emisiune la Realitatea TV, Traian Băsescu a fost întrebat de jurnalistul Rareș Bogdan dacă susține în continuare afirmația că printre magistrați sunt ofițeri acoperiți: ”Sunt ofițeri acoperiți printre magistrați, n-ați adus nicio probă, e un lucru foarte grav dacă e așa, înseamnă că statul este în aer. Este adevărat? Vă susțineți în continuare afirmația?”

În acest context, Băsescu a spus că nu s-a respectat Constituția din 1991, care interzicea magistraților să fie ofițeri acoperiți.

”Susțin categoric că nu s-a respectat Constituția României din '91, care interzicea magistraților, deci procurori, judecători, să fie ofițeri acoperiți, ei au fost recrutați. După ce am venit în funcția de președinte, am cerut serviciilor să renunțe imediat la ofițerii acoperiți din justiție. Da, este un adevăr”, a spus Băsescu.

La insistențele moderatorului, care a reluat întrebarea privind existența ofițerilor acoperiți, Băsescu a răspuns: ”Eu nu spun că există, eu spun că au fost recrutați și am cerut să nu mai existe niciunul. Ce s-a întâmplat, nu știu”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă