15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBăsescu: Dan Adamescu a fost omorât de disprețul pentru viață al procurorilor...

Băsescu: Dan Adamescu a fost omorât de disprețul pentru viață al procurorilor și judecătorilor

Fostul președinte Traian Băsescu a scris, pe contul său de Facebook, că omul de afaceri Dan Grigore Adamescu ” a fost ucis de dispreţul pentru viaţă al procurorilor şi judecătorilor fără ca cineva să-l fi condamnat la moarte, dar l-au ucis ei, procurorii şi judecătorii statului de drept.”

Șeful PMP a mai scris și că judecătorii și procurorii au știut că omul de afaceri era într-o stare foarte gravă, dar, de frica Direcției Naționale Anticorupție (DNA), ”au menținut starea de încarcerare a unui om slăbit până la moarte”. 

Traian Băsescu a mai notat, pe Facebook, și că mulți oameni necunoscuți mor zilnic în penitenciarele românești, ”din cauza disprețului pentru viață al procurorilor și judecătorilor”. 

”Oare ştim câte zeci/sute de oameni simpli, necunoscuti dar bolnavi, mor anual în penitenciare din cauza dispreţului pentru viaţa deţinuţilor al procurorilor şI judecătorilor? Ei sunt oameni simpli, nu sunt milionari ca Adamescu şi mor neştiuţi de nimeni”, a susținut Traian Băsescu. 

Traian Băsescu a mai notat și că ”mafia din presă” l-a acuzat pe Dan Adamescu că este ”miliardarul lui Băsescu”, dar că este ”o mare minciună”: ”Poate am fost în acelaşi timp în acelaşi salon la diverse recepții.  Cu domnul Adamescu am discutat însă o singură dată la Cotroceni, când am discutat şi cu alte societăţi de asigurare. Voiam să aflu care este potenţialul societăţilor româneşti de a face asigurări private de sănătate. Recunosc, nu m-a convins că asigurările private de sănătate pot fi făcute numai de asiguratori români, atâta timp cât aveau uriaşe întârzieri la plata asigurărilor auto CASCO şi RCA.”

Fostul șef al statului a mai scris și că așteaptă să fie acuzat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru afectarea independenței justiției, concluzionând că ”sau poate Inspecţia CSM va ancheta deciziile judecătorilor în astfel de cazuri? Nu cred.”

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 68 de ani. Acesta era internat în spital, iar din decembrie anul trecut s-a aflat în comă indusă, ca urmare a unei septicemii. Omul de afaceri, a cărui familie deține cotidianul România liberă, suferea de mai multe boli, care s-au agravat din cauza condițiilor insalubre din penitenciarul unde își ispășea o pedeapsă de patru ani și patru luni de închisoare. 


Citește și: Redacția “România liberă”, despre moartea lui Dan Adamescu: O încălcare a Convenției Europene a Drepturilor Omului

Scrisoare deschisă din partea lui Alexander Adamescudespre tatăl său: „Întregul lui univers s-a prăbușit atunci când a fost acuzat de fapte penale de care nu era vinovatfiind șocat de bestialitatea cu care adevărul a fost distorsionat”

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă