21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu: Mă ofer să îi botez copilul Gabrielei Firea

Traian Băsescu: Mă ofer să îi botez copilul Gabrielei Firea

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, că Gabriela Firea trebuie să se hotărască cum vrea să fie tratată, ca o femeie în luna a opta sau ca om politic, referitor la acuzațiile aduse în dosarul de șantaj. 

„Eu încerc să o tratez pe Gabriela Firea ca pe o mămică în luna a opta, și nu ca pe un om poltiic. Să se hotărască ce e – om politic sau mamă? Eu mă ofer să îi botez copilul. Dânsa când se prevalează de faptul că e senator în Parlamentul României, alteori se prevalează că e mămicuță în luna a opta. Eu am toată disponibilitatea să o tratez plecând de la realitatea aceasta, care e mult mai umană, decât cea a doi oameni politici. Dânsa s-a prevalat public că e mămică în luna a opta, că eu altfel nu aveam de unde ști în ce lună este”, a spus Băsescu. 

Cu puţin timp înainte de a ajunge la sediul PMP, Traian Băsescu a postat, pe Facebook, contractul prin care Crescent a împrumutat, în 2007, Media Casa Press, condusă de Gabriela Firea, cu 100.000 euro, sumă care să fie restituită în interval de un an, şi două acte adiţionale ulterioare privind rambursarea a 400.000 euro şi 1,83 milioane dolari.

Citește și: Traian Băsescu postează pe Facebook contractul de împrumut între Crescent și Media Casa Press. Cum reacționează Firea

Traian Băsescu a venit, miercuri, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind citat în calitate de suspect, pentru a da declaraţii în dosarul care senatorul PSD Gabriela Firea îl acuză de şantaj. După aproximativ 20 de minute, Traian Băsescu a plecat de la PICCJ. 

Referitor la acuzațiile care i se aduc în dosarul de șantaj, fostul șef al statului a declarat că nu a studiat încă dosarul 

”Am vrut să vorbesc cu procurorul de caz, dar am realizat că nu știu ce este în dosar. După ce dosarul va fi studiat mă voi duce în cunoștință de cauză. S-a făcut procedura, după care s-a pus problema ce este în dosar. M-am dus cu un constituționalist și cu un penalist, ei vor vedea despre ce este vorba”, a spus Băsescu.

Întrebat dacă contractul împrumut între Crescent și Media Casa Press pe care l-a postat, miercuri, pe Facebook este de la jurnalistul Oreste, Băsescu a confirmat.

”Mie îmi pare rău că l-am amestecat pe Oreste în treaba asta, dar dacă nu ziceam că e de la Oreste, spuneați toți că sunt de la servicii. I le-a trimis doamnei Udrea alături de un bilețel pe care scria 10.000 de euro”, a mai spus fostul șef al statului.

Citește și: Urmărirea penală a lui Traian Băsescu este “o aberație”, “un abuz” constituțional!

Referitor la faptul că ar fi avut protejați în perioada mandatului său, Băsescu a spus că sunt minciuni. 

”Dacă am avut un partener politic a fost Elena Udrea, în rest a fost minciună. Vă garantez că serviciile nu au știut până în 2010 când la atenționarea Elenei Udrea am avertizat SRI-ul că sunt probleme la ANRP. Serviciile nu știu tot, pentru că nu pot știi tot. Ele au priorități care țin de securitatea națională”, a mai spus Train Băsescu. 

Cele mai citite

Fascinația Jackpot-urilor: povești reale din Las Vegas și legende din lumea filmului

În fiecare domeniu există cuvinte specializate care își fac loc în limbajul uzual și devin cunoscute pentru toată lumea. Un astfel de cuvânt este...

Peste 7.000 de kilograme de carne de miel cu prețul începând de la 34,99 lei/ kg vor fi livrate online de Freshful

Sărbătorile sunt un prilej perfect pentru a petrece timp în familie, iar preparatele tradiționale sunt la mare căutare. Rețetele de ciorbă de miel, tocăniță...

Gabriela Firea pregătește o concurență serioasă pentru Nicușor Dan în Alegerile Locale

Depunerea candidaturii reprezentantului PSD pentru functia de primar general al capitalei, in Bucuresti, 28 aprilie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea
Ultima oră
Pe aceeași temă