15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialBĂSESCU, despre OPREA: "Onoarea de general îl obligă să demisioneze"

BĂSESCU, despre OPREA: “Onoarea de general îl obligă să demisioneze”

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, susține că Gabriel Oprea ar trebui să demisioneze din postul de ministru, întrucât îl obligă “onoarea de general”.

“Onoarea de general de care face atâta caz îl obligă să demisioneze”, a declarat Traian Băsescu, miercuri seară, la B1Tv, informează Mediafax.

Fostul șef al statului consideră însă că principalul răspunzător pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină nu este ministrul Oprea, ci superiorul ierarhic al polițistului, care i-a dat ordin să urce pe motocicletă pentru a deschide coloana oficială a lui Oprea.

“Nu de la Oprea a primit dispoziţia să se aşeze în faţa coloanei, cel care i-a dat dispoziţie este primul care trebuie făcut răspunzător”, consideră Băsescu. Pe de altă parte, el a susținut că, în cei zece ani cât a fost preşedinte, nu a avut niciodată o motocicletă care să-i deschidă coloana oficială.

Băsescu este de părere că ministrul Oprea a exagerat cu măsurile de protecție: “Aici sunt convins că a exagerat Oprea, e stilul lui… probabil şi la restaurant şi la nunţi s-a dus cu coloană oficială”, a comentat Băsescu.

Întrebat de ce i-a acordat două stele de general lui Gabriel Oprea, fostul preşedinte a explicat că “generalii în rezervă se avansează mult mai uşor, la propunerea consilierului pentru securitate naţională sau a ministerelor”. ” “El este în rezervă, este doar onorific, nu ia bani în plus nici acum nici la pensie. Da, îi plac titlurile astea, s-a făcut şi doctor”, a mai comentat Băsescu.

Într-altă ordine de idei, fostul șef al statului a declarat că prevederea legislativă care permite liderilor de partide să beneficieze de paza SPP este o “nebunie” şi “trebuie zburată”. “Coloanele astea costă”, a avertizat Traian Băsescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă