15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu: Este nevoie de un program de raționalizare a defrișărilor ilegale

Băsescu: Este nevoie de un program de raționalizare a defrișărilor ilegale

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică, în cadrul unei emisiuni televizate de la B1 Tv, referitor la scandalul defrișărilor ilegale, că în România este nevoie de un program de raționalizare a resurselor naturale.

”Eu vă declar că sunt un om care nu se pricepe la Codul Silvic, dar înteleg foarte bine un singur lucru: Romania este în situatia în care s-a exagerat cu tăierile. Premierul trebuie să vina cu un program de raționalizare prudentă a resursei naturale care se numește pădure”, a declarat Traian Băsescu.

Mai mult, Traian Băsescu a ținut să precizeze că soluția în scandalul defrișărilor ilegale se află în tratatul UE, tratat pe care și președintele Klaus Iohannis, și premierul Victor Ponta îl evită.

”Problema cu pădurile este că și unul si altul evită articolul fundamental care protejează resursele naturale. Și unul și altul, fie că vorbim de premier, fie de președinte, se feresc ca dracu de tămâie de reducerea tăierilor”, a subliniat Băsescu.

În acest context, Băsescu l-a acuzat pe Klaus Iohannis că evită articolul din trataul UE.

"Observ că Iohannis evită invocarea art. 191 din Tratat, amândoi ocolesc soluția legală, ceea ce mă face să cred ca nu sunt atât de nevinovați", a mai declarat Traian Basescu.

Mai mult, Băsescu a dat de înțeles că Iohannis nu vrea sa puna punctul pe ”i”, pe articolul care i-ar da României toată libertatea să își apere pădurile.

"Două tabere, amândouă ticăloase, niciuna nu vrea sa puna punctul pe i. Amândoi sunt diletanți în problema pădurilor", a apreciat Băsescui.

În cadrul intervenției telefonice, fostul șef al statului a mai atras atenția că este inadmisibil ca șeful statului să vorbească mai mult cu presa germană, decât cu presa din România. Afirmația a fost făcută în contextul în care actualul șef al statului Klaus Iohannis a dat un interviu, pentru un post de televiziune din Germania, cu privire la problema defrișărilor ilegale din România.

 

Cele mai citite

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă