13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialBăsescu: Fratele meu nu a luat bani

Băsescu: Fratele meu nu a luat bani

Președintele Traian Băsescu a declarat, răspunzând unei întrebări de la ultima sa conferință de presă în această calitate, că fratele său, Mircea Băsescu, nu a luat bani și a fost o înscenare.

Citește și: LIVE TEXT. Traian Băsescu la ultima conferinţă de presă ca preşedinte: "Am satisfacţia ca, după 10 ani de mandat, să aud pesediştii bătrâni vorbind de stat de drept". Despre numirea Alinei Bica la DIICOT: "există o lungă listă de oameni cu care am dat-o în bară!"

”Fratele meu nu a luat bani si, impreuna, dvs, Abraham si Bercea ati facut o inscenare. Era vorba de bani pe care i-a primit si ii dadea familiei Bercea. Imi permit sa spun acest lucru acum cand mai am cateva ore pana termina mandatul. V-am spus ca voi vorbi cand imi termin mandatul. Am dat un raspuns de inscenare pe care ati facut-o cu dl Abraham la ordinul sefului dvs.”, a fost răspunsul șefului statului la întrebarea pusă de o jurnalistă de la Antena 3, despre familia sa.

Mircea Băsescu este acuzat că, prin intermediul lui Marian Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

 

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză. Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelaşi scop.

Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.

Marian Căpăţână este acuzat că şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.

În 26 noiembrie, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă