11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialBăsescu: Klaus Iohannis s-a comportat ca o slugă faţă de Dan Voiculescu

Băsescu: Klaus Iohannis s-a comportat ca o slugă faţă de Dan Voiculescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat într-o emisiune la RomâniaTV că preşedintele Klaus Iohannis s-a comportat ca o slugă faţă de Dan Voiculescu. Traian Băsescu a punctat că ruptura cu fondatorul trustului Intact s-a întâmplat după ce Voiculescu a văzut că nu poate manipula Justiţia. “A primit un dos de palmă peste guriţă”, a dezvăluit în stilul caracteristic fostul şef al statului.

Traian Băsescu a vorbit despre cel mai mare duşman al său, omul care i-a adus numai necazuri, omul care a vrut să îl elimine din viaţa politică, spunând că scandalul ANAF-Trustul Intact are o singură miză: “să nu fi tocat de Antene”.  El a mai spus că “oamenii politici au fost penibili. Nu ştiau cum să acuze mai tare aplicarea legii”.

Legat de poziţia preşedintelui Iohannis în acest scandal, Traian Băsescu a apreciat că a fost vorba de mai multe componente: “A fost componenta Mihalache, care a fost surprins în anturajul lui Gâdea. Un alt element este propria situaţie a lui Iohannis. ŞI dânsul poate fi executat. Pe la sfârşitul  anilor 90, daca va uitati in presa vremmii am pierdut o locuinţă in prima instata, nu am mai aşteptat şi le-am predat cheile. A treia componentă este teama de Voiculescu”. Fostul preşedintele crede că teama este de trustul media este cauza pentru care Klaus Iohannis a avut ezitări, “având un comportament de slugă faţă de Voiculescu”.

Totodată, Traian Băsescu a recunoscut că a fost la Grivco şi că a negociat cu Sorin Oancea tarifele de publicitate, dar că nu prea s-au înţeles la bani: “Eu nu am niciun conflict cu Voiculescu. Eu doar reacţionez. Relaţia s-a rupt prin 2006. A înţeles că nu poate manipula prin Justiţie. El voia sa fie consultat, dar a primit un dos de palmă peste guriţă”. “Acesta este un om care şi-a turnat rudele la Securitate. Şi-a împrumutat ziarişti ca sa-i aibă la chei”, a mai spus Traian Băsescu, făcând trimitere la jurnalistul Mihai Gâdea.

Fostul preşedinte a declarat ferm că Guvernul Cioloş nu va putea fi demis, chiar dacă se va confrunta cu o moţiune de cenzură, pentru ca nimeni nu are acest interes, ca guvernul să cadă: “Guvernul Cioloş va rezista până la alegeri deoarece nicio formaţiune politică nu are interesul să vină acum la guvernare”. “Este o bâlbâială în Guvern. Ministrul Sănătăţii a reacţionat dificil din punct de vedere al controlului informaţiei. Dar Guvernul Cioloş nu va cădea pentru că nu există niciun interes în acest sens”, a declarat Traian Băsescu.
 

 

 

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...
Ultima oră
Pe aceeași temă