15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu: Numirea lui Dan Mihalache ca ambasador în Marea Britanie este o...

Băsescu: Numirea lui Dan Mihalache ca ambasador în Marea Britanie este o mare eroare diplomatică

Fostul președinte Traian Băsescu consideră numirea lui Dan Mihalache în funcția de ambasador al României în Marea Britanie drept o mare eroare diplomatică.

În opinia sa, între Marea Britanie și România este vorba de o „relație complexă”, ce „poate fi ținută la un nivel consistent numai cu un diplomat profesionist, experimentat şi bun cunoscător al intereselor reciproce ale celor două ţări”.

Citește și: Comisiile pentru politică externă încep audierile persoanelor propuse ca ambasadori

„Dan Mihalache, poate în Africa? Numirea lui Dan Mihalache în funcţia de ambasador al României in Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este o mare eroare. O argumentare a afirmaţiei ar fi şi prea complicată şi nici n-ar putea fi completă din cauza complexului de interese pe care România le are în relaţia cu Londra. Această relaţie complexă poate fi ţinută la un nivel consistent numai cu un diplomat profesionist, experimentat şi bun cunoscător al intereselor reciproce ale celor două ţări. Numirea politrucului Dan Mihalache în funcţia de ambasador al României la Londra este o mare eroare diplomatică. Dacă tot trebuie să fie ambasador, poate încercăm cu Mihalache undeva prin Africa?”, a scris Traian Băsescu, luni, pe pagina sa de Facebook.

 

Cinci dintre cele 19 persoane propuse de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de ambasador vor fi audiate, luni, in Comisiile pentru politică externă ale Camerei Deputaților și Senatului, informează AgerpresAstfel, între orele 12.00 și 15.00, cele două comisii îi vor audia pe Dan Mihalache, propus pentru Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, pe Carmen Liliana Burlacu, propusă pentru Cehia, pe Ioana Bivolaru, propusă pentru Portugalia, pe Gabriela Dancău, propusă pentru Spania şi pe Răzvan Rotundu, propus pentru Finlanda. 

Citește și: Comănescu: Dacă ambasadorii numiți nu vor fi pe măsura așteptărilor, nu voi ezita să iau măsuri

 

Dan Mihalache, propunerea de ambasador în Marea Britanie, este, din noiembrie 2014, şeful Cancelariei prezidenţiale. Acesta a fost deputat PSD şi consilier al fostului premier Adrian Năstase, în perioada 2001-2004. În 2007, a îndeplinit şi mandatul intermediar de europarlamentar. În anul 2009, Mihalache a intrat în PNL şi a devenit consilier al liderului Crin Antonescu. În 2011, Mihalache a devenit secretar general adjunct al PNL, funcţie pe care o părăseşte trei ani mai târziu, pentru un post la Palatul Cotroceni.

Cele mai citite

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...
Ultima oră
Pe aceeași temă