15.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Băsescu: România are o Curte de Conturi independentă

UPDATE. Băsescu: România are o Curte de Conturi independentă

UPDATE 10.35: Curtea de Conturi este ”independentă de politică, independentă de Guvern şi de preşedinte”, singurul care poate aprecia activitatea sa fiind Parlamentul, a declarat, vineri, președintele Traian Băsescu.

El a mărturisit că în activitatea sa ca ministru, primar al Capitalei şi ca preşedinte, unul din elementele de mândrie a fost întotdeauna descărcarea de gestiune dată de Curtea de Conturi, conform Mediafax.

”Ca primar am avut şi probleme, trebuie să recunoaştem că nu întotdeauna reuşim să fim perfecţi în activitatea ca ordonator de credite”, a mai arătat Traian Băsescu, precizând că mulţumeşte pentru recomandările date de Curtea de Conturi, care l-au ajutat să recupereze toate sumele.

”Aş spne că avem o Curte de Conturi competentă, utilă, care contribuie la îndreptarea erorilor din administraţie, pentru că aceste erori sunt adesea inerente (…) Important este să fie corectate cu seriozitate, iar atunci când instituţiile nu o fac, să meargă în faţa justiţiei, pentru că e vorba de bani publici”, a mai spus preşedintele Băsescu.

Şeful statului a menţionat că citeşte în fiecare an raportul Curţii de Conturi, care este o oglindă a modului în care instituţiile centrale şi locale şi agenţiile guvernamentale utilizează banul public.

Traian Băsescu a ţinut să precizeze că remarcă progrese în calitatea rapoartelor Curţii de Conturi.

”Este o evoluţie extrem de pozitivă în calitatea rapoartelor, în precizie şi soluţiile de îndrumare pe care le dă”, a spus şeful statului, arătând că este important ca instituţiile publice să ţină cont de aceste recomandări.

Președintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, directorul SIE, Teodor Meleșcanu, Patriarhul BOR, Daniel, participă vineri la aniversarea a 150 de ani de la înființarea Curții de Conturi, relatează Mediafax.

Evenimentul se desfășoară în sala de plen a Camerei Deputaților, în prezența a numeroși oficiali români și invitați străini.

La sosirea la Palatul Parlamentului, preşedintele Traian Băsescu a fost întâmpinat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi de președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu.

În sală, președintele a dat mâna cu majoritatea oficialilor prezenți, inclusiv cu premierul Victor Ponta și membrii Cabinetului.

Şeful statului stă pe un scaun, în faţa prezidiului. La prezidiu se află preşedintele Curţie de Conturi, preşedintele Camerei şi vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu, care îl înlocuieşte pe Călin Popescu Tăriceanu.

Nicolae Văcăroiu a anunţat că fostul preşedinte al României Ion Iliescu urmează să fie prezent la această aniversare, dar că va ajunge mai târziu.

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă