23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialBasescu: Regret profund ca nu am numit un prim-ministru de la PD

Basescu: Regret profund ca nu am numit un prim-ministru de la PD

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu acordat postului iesean de televiziune Tele M, ca regreta profund ca in 2004 l-a desemnat pe Calin Popescu Tariceanu drept prim-ministru si nu pe cineva de la PD.

 

"Guvernul ar fi mers mult mai bine si eu as fi avut un parteneriat", a spus Basescu, adaugand ca regreta si "unele iesiri" pe care le-a avut. Presedintele a mai spus ca in situatia in care niciun partid nu va avea 50%, se poate imagina o "guvernare puternica minoritara", care sa detina 40% in Parlament.

In interviu, presedintele Basescu a declarat ca sunt destule lucruri pe care le regreta din actualul mandat. "Spre exemplu, a spus seful statului, unele iesiri ale mele, care sunt parte din modul in care sunt eu construit, dar ca presedinte poate trebuia sa mi le cenzurez total: celebrul episod cu ziarista din ziua referendumului sau alte incidente de limbaj".

Cu adevarat insa, regretul cel mai profund al lui Traian Basescu este legat de faptul ca in 2004 a numit un prim-ministru liberal, in persoana lui Calin Popescu Tariceanu.

"Daca pe fond regret ceva, este ca am respectat protocolul Aliantei DA. Am avut retineri cind l-am desemnat pe domnul Tariceanu, care, din pacate, la sase luni mi s-au confirmat. Dinsul a preferat sa o ia pe drumul pe care l-a impins Patriciu catre PSD. Daca as fi numit un prim-ministru de la PD, Guvernul ar fi mers mult mai bine, iar eu as fi avut un parteneriat. Acest lucru il regret profund", a declarat Traian Basescu.

Presedintele a mai lasat sa se inteleaga ca urmatorul premier va fi de la PD. Intrebat care ar fi fost persoana din PD pe care ar fi nominalizat-o in 2004, Basescu a raspuns. "Veti vedea la momentul potrivit, adica dupa alegerile generale viitoare".

Cele mai citite

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă