18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialBăsescu, despre nominalizarea lui Oprea: Suntem în fața unui aranjament între premier...

Băsescu, despre nominalizarea lui Oprea: Suntem în fața unui aranjament între premier și Iohannis

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la B1 Tv, că premierul Victor Ponta a făcut un aranjament cu președintele Klaus Iohannis în ceea ce privește nominalizarea lui Gabriel Oprea la conducerea interimară a Guvernului. În acest context, fostul șef de stat a precizat că acest aranjament ar fi fost făcut de cei doi înainte de operație.

El a apreciat că această înţelegere între preşedinte şi premier rezultă din faptul că vicepremierul Gabriel Oprea a fost propus pentru conducerea interimară a Guvernului de către Ponta, în condiţiile în care Constituţia prevede că preşedintele este cel care desemnează care dintre membrii Guvernului poate prelua interimar postul de prim-ministru.

"Propunerea lui Ponta arată că a existat un aranjament anterior. Desemnarea unui prim-ministru interimar este opţiunea preşedintelui, nu a premierului. Ponta a vrut să arate că el a propus şi preşedintele a executat. Poate va avea o surpriză dacă nu e un aranjament. Eu cred însă că aranjamentul a fost înainte de plecarea lui Ponta în Turcia", a spus Băsescu la postul B1 TV.

Fostul preşedinte a adăugat că el ar fi fost mai exigent în locul lui Iohannis, în sensul că i-ar fi cerut lui Ponta şi un certificat medical.

Premierul Ponta a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă