11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu: Unii îmi cer demisia pentru o faptă pe care nu am...

Băsescu: Unii îmi cer demisia pentru o faptă pe care nu am comis-o. Îmi duc mandatul până în ultima zi

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni,că nu a avut niciun fel de informație despre dosarul Sandu Anghel – Mircea Băsescu nici din partea fratelui său și nici din partea structurilor de informare ale statului.

”Regret că fratele meu este suspectat pentru trafic de influență”, a spus Traian Băsescu, luni, într-o declarație de presă. ”Fratele meu e un om de 60 de ani care trăiește la Constanța, eu și familia mea trăim la București”, a mai spus președintele.
 ”Nu am avut niciun fel informare sau constinte legat de afacerea Sandu Anghel, trăim fiecare cu serviciul lui, cu obligațiile lui, cu faptele lui”, a susținut Băsescu. 

Citește și: Băsescu: Nu-i dau mandat lui Ponta pentru a participa la CE din iunie. Voi participa eu. Sunt mult mai credibil

Traian Băsescu a insistat pe faptul că această intervenție de care vorbesc aleșii PSD și nu numai este demontată de realitate. 

”Ne vedem o dată la doi ani și nu am avut niciun fel de informații nici de la el și nici de la structurile de informații ale statului, ca să clarificăm subiectul.  Nicio structură de informații nu m-a notificat, informat cu privire la relația Sandu Anghel – Mircea Băsescu. Orice suspciune legată de intervenția mea în procesul Sandu Anghel e demontată chiar de realitate. Niciodată nu am apelat la un polițist, judecător sau procuror direct sau indirect”, a mai spus șeful statului.

Citește și: Ginerele preşedintelui Traian Băsescu, urmărit penal pentru fals şi înşelăciune

” În numai trei ani, dosarul lui Sandu Anghel a parcurs toată linia justiției – condamnare  la Slatina, la Curtea de Apel Craiova și la Înaltă Curte, la ani grei de închisoare. Nu există niciun motiv ca cineva să suspecteze că președintele ar fi intervenit în procesul acestui domn sau al membrilor familiei sale. Îmi e foarte greu să înțeleg în acești parametri logică campaniei domnului Voiculescu sau solicitarea premierului, nici nu aș vorbi în locul lui când vorbim de suspiciune de trafic de influență în biroul dânsului, sau solicitarea de demisie a domnului Tăriceanu, care când era premier îmi trimitea bilețele să intervin în favoarea domnul Patriciu”, a mai spus Băsescu.

 ”Îmi vine să râd și de solicitarea domnului Iohannis, în condițiile în care nu-l văd suficient de întremat pentru a declanșa o campanie prezidențială, cred că lipsa de experiență îi joacă feste. Dacă dânsul crede că e pregătit să candideze, îi spun din experiență că mai are nevoie de câteva luni, să se ramforseze alianța.  Care e însă obiectivul? Dacă fratele meu a încălcat legea, va răspunde. Întâmplarea pe care nu mi-aș fi dorit-o niciodată și pentru care cer scuze românilor e arestarea fratelui meu.  Nu mi-aș fi dorit-o, dar ea se constituie într-o probă care demontează marotă actualei majorități și guvernului că președintele dirijează tot, el spune pe cine arestăm . E o minciună demontată de această întâmplare nefericită și confirmă ceea ce spun de ani de zile: niciodată nu am intervenit în vreun dosar, indiferent de nivelul de construcție ”, a mai spus șeful statului.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă