13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialBaza de la Deveselu va fi sub autoritatea Comandamentului NATO de la...

Baza de la Deveselu va fi sub autoritatea Comandamentului NATO de la Napoli

Baza de la Deveselu, unde vor fi amplasate elemente ale scutului american antirachetă, va funcționa sub autoritatea Comandamentului  Întrunit al NATO de la Napoli, a anunțat ministrul Apărării Naţionale, Mircea Dușa.

Ministrul român a făcut această precizare cu prilejul vizitei de astăzi la Bucureşti a şefului Comandamentului Aliat de la Napoli, amiralul american Mark Ferguson.

Ministrul Duşa a subliniat din nou că instalaţiile americane de la Deveselu (judeţul Olt) reprezintă “o capabilitate defensivă”. Componentele scutului antirachetă instalate la Deveselu vor fi operaţionale până la sfârşitul anului 2015.

Citeşte şi:  Foto. Scutul antirachetă din Polonia costă 169 de milioane USD. Pentru România s-au alocat 134 de milioane

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a avut astăzi o întrevedere cu amiralul Mark Ferguson, care se află în vizită în România. 

“Am subliniat amândoi, încă o dată, solidaritatea Alianței, cu referire la asigurarea securității în această zonă. Am subliniat importanța măsurilor stabilite la summitul din Țara Galilor, la nivel politic și militar. Am subliniat că România este o oază de stabilitate în zonă”, a precizat Mircea Duşa.

Vizita în România a amiralului Ferguson, şeful Comandamentului de la Napoli, are loc la invitaţia şefului Statului Major General al României, generalul Nicolae Ciucă. După întrevederea cu ministrul Duşa, oficialul NATO urma să poarte discuţii cu şeful SMG şi cu alţi reprezentanţi ai Armatei Române.

“Vizita mea vine într-un moment foarte important pentru NATO. Aștept restul discuțiilor cu specialiștii militari, pentru că sunt foarte importante măsurile și planurile pe care le vom stabili pentru dezvoltarea Alianței”, a precizat amiralul Ferguson.

Citeşte şi:  Comandamentul NATO de la Napoli şi elemente de comandă ale Forţei de Reacţie Rapidă vor fi dislocate în România

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă