20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialBaza Militară Deveselu a primit Drapelul de luptă

Baza Militară Deveselu a primit Drapelul de luptă

Baza Militară de la Deveselu, a Armatei Române, a primit Drapelul de luptă, într-o ceremonie care s-a desfășurat joi la sediul unității.

Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, i-a înmânat Drapelul de luptă noului comandant al Bazei, comandorul Răzvan Brătulescu.

Comandorul Brătulescu, care până acum a fost șef de stat major, a preluat comanda unității de la colonelul Veronel Vavură.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, colonelul Vavură este cel care a contribuit “la realizarea infrastructurii necesare securităţii bazei prin punerea în funcţiune a sistemului integrat de securitate a obiectivului”.

La rândul lui, noul comandant, comandorul Brătulescu, a primit “misiunea de implementare a sistemului integrat de securitate a obiectivului”.

Baza Militară Deveselu este utilizată de Armata Română, iar în interiorul ei funcționează unitatea pusă la dispoziția SUA pentru sistemul antibalistic. Majoritatea acțiunilor  desfășurate la Deveselu se realizează prin cooperarea dintre militarii SUA și militarii români.

Elementele de la Deveselu ale scutului antirachetă vor intra în funcțiune până la sfârșitul anului 2015.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Dana Budeanu îi atacă pe părinții lui Vlad Pascu: “Sunt cel puțin la fel de responsabili”

În cadrul emisiunii "Punctul Culminant" de la România TV, difuzată joi, Dana Budeanu a fost invitată să vorbească despre unele subiecte de actualitate extrem...

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...

Cătălin Drulă, atac dur la adresa unor politicieni: “Au dat drumul la hoție”

Cătălin Drulă și-a exprimat nemulțumirea sa față de faptul că președintele Klaus Iohannis și liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă