21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialBercea Mondial a cerut Tribunalului Olt eliberarea condiționată, revizuirea cauzei și o...

Bercea Mondial a cerut Tribunalului Olt eliberarea condiționată, revizuirea cauzei și o pedeapsă mai blândă

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a solicitat Tribunalului Olt eliberarea condiționată, revizuirea pe fond a cauzei privind tentativa de omor calificat în care a fost condamnat la 8 ani și 9 luni închisoare precum și aplicarea legii mai favorabile, conform Noului Cod de Procedură Penală, două dintre solicitări urmând să fie judecate pe fond în luna iulie și una fiind soluționată miercuri prin declinare de competență, informează Agerpres.

Judecătorii Tribunalului Olt au decis, miercuri, declinarea competenței către Tribunalul Dolj în cauza în care Sandu Anghel solicită aplicarea legii mai favorabile, iar celelalte cereri ale sale au termen de judecare în luna iulie.

Citește și: INTERCEPTĂRI. Amenințarea partenerului lui Mircea Băsescu: "La puşcărie, de nu-ţi bag un cuţit direct în cap, te las leş acolo!"

Termenul de judecată în cauza în care Bercea Mondial solicită eliberarea condiționată a fost stabilit în data de 1 iulie, magistrații din Olt dispunând emiterea unei dispoziții de transfer a lui Sandu Anghel de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Craiova. Pentru a fi prezent la judecarea cauzei pe 1 iulie, la Slatina, Bercea Mondial va fi citat la Penitenciarul Craiova.

Primul termen în dosarul în care Bercea Mondial cere revizuirea pe fond a cauzei privind tentativa de omor calificat a fost stabilit de Tribunalul Olt pentru data de 10 iulie.

Sandu Anghel a fost condamnat definitiv de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 8 ani și 9 luni închisoare pentru tentativa de omor calificat, după ce în 2011 și-a înjunghiat unul dintre nepoți, pe Ionuț Anghel, în urma unei altercații care a avut loc într-un bar din orașul Drăgănești-Olt. Ionuț Anghel a ajuns în seara zilei de 17 februarie 2011 la Spitalul de Urgență Craiova cu răni grave produse cu un cuțit. Victima l-a indicat atunci drept agresor pe Sandu Anghel. După ce Bercea Mondial a fost arestat preventiv și dosarul a ajuns la Tribunalul Olt, victima și-a schimbat declarația, afirmând că nu l-a înjunghiat unchiul său, Sandu Anghel.

În timpul procesului, Bercea a susținut că este bolnav și suferă de afecțiuni psihice, boli interne și nu poate suporta regimul de detenție și a cerut în repetate rânduri înlocuirea măsurii arestului preventiv cu interdicția de a părăsi localitatea. În mai multe rânduri Tribunalul Olt a admis cererile lui Sandu Anghel de înlocuire a măsurii arestului preventiv, însă de fiecare dată procurorii au contestat deciziile respective și Curtea de Apel Craiova a admis contestațiile procurorilor.

Sandu Anghel mai are o condamnare definitivă de doi ani închisoare cu executare pentru evaziune fiscală și spălare de bani, decizie dată în aprilie 2013 de instanța supremă.

Cele mai citite

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...

3 moduri prin care poți asigura securitatea unui complex rezidențial

Securitatea în cadrul unui complex rezidențial nu se referă doar la împiedicarea accesului neautorizat. Înseamnă, de asemenea, prevenirea furturilor sau a actelor de vandalism...
Ultima oră
Pe aceeași temă