20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialBercea Mondial şi Izaura Anghel au reluat la audierile de la DNA...

Bercea Mondial şi Izaura Anghel au reluat la audierile de la DNA acuzaţiile la adresa lui Kovesi şi Stanciu

Bercea Mondial şi Izaura Anghel au reluat, joi, în faţa procurorilor DNA, acuzaţiile conform cărora ar fi ajuns sume de bani la procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, la preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, susțin surse judiciare, conform Mediafax.

Acestea au afirmat că procurorii DNA le-au luat separat declaraţii lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi fiicei sale, Izaura Anghel.

Cei doi au spus că, "din câte ştiu", sume de bani date de familia lor pentru o decizie favorabilă în cazul lui Bercea Mondial, condamnat pentru tentativă de omor, ar fi ajuns la procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar şi la preşedintele instanţei supreme Livia Stanciu.

Bercea Mondial a spus că ar avea aceste informaţii de la fiul său, Florin Anghel, care la rândul său le-ar avea de la Mircea Băsescu, fără a putea preciza însă nivelul acestor sume.

Totodată, Bercea Mondial ar fi susţinut în faţa anchetatorilor că fostul primar din Slatina ar fi dat "bani cu duiumul" lui Vasile Blaga pentru ca demnitarul să-l ţină în funcţie, acuzaţie pe care a mai lansat-o la precedenta audiere la DNA şi negată la acel moment de Blaga.

Conform surselor citate, Bercea Mondial ar mai fi spus la audiere că a dat peste 2 milioane de euro avocaţilor, adăugând: "Avocaţii mi-au mâncat banii".

Izaura Anghel, Bercea Mondial, Florin Anghel, Marian Căpăţână şi Mircea Băsescu s-au prezentat joi la audieri la DNA, în dosarul de trafic de influenţă al fratelui preşedintelui.

La ieşirea din sediul structurii centrale a DNA, Izaura Anghel nu a făcut nicio declaraţie jurnaliştilor.

Cele mai citite

Scurt ghid despre transportul și protecția produselor: ce cutii să alegi

Două dintre aspectele importante de care este recomandat să ții cont atunci când dorești să onorezi comenzile de produse cu succes se referă la...

Campanie de ecologizare a malurilor apelor din zona Roșia Montană

Localnici şi prieteni ai Roşiei Montane îşi dau întâlnire duminică, 12 mai, la ora 10.00, în Piaţa Centrală, pentru prima din cele cinci campanii...

Medvedev vorbește despre scopul exerciţiilor nucleare efectuate de Rusia

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a făcut declarații vineri referitoare la exercițiile nucleare planificate de Rusia, subliniind că scopul acestora este...
Ultima oră
Pe aceeași temă