12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBica l-a acuzat pe Coldea; un co-inculpat a spus că a fost...

Bica l-a acuzat pe Coldea; un co-inculpat a spus că a fost ameninţată cu moartea de doi deputaţi PSD

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a lansat, la IICJ, acuzaţii la adresa generalului SRI Florian Coldea, iar un alt co-inculpat a afirmat că Bica ar fi fost ameninţată cu moartea de doi deputaţi PSD în legătură cu ancheta privindu-l pe Tender în dosarul Rafo – Carom, potrivit declaratiei avocatei acesteia, Laura Voicu.

Bica a formulat acuzaţiile în cadrul şedinţei cu uşile închise în care s-a judecat cererea de arestare preventivă a sa alături de Adriean Videanu, Dorin Cocoş, Alin Cocoş şi de fostul ei consilier Florentin Mihăilescu.

Avocata Laura Voicu, întrebată de presă în legătură cu faptul că Bica ar fi făcut declaraţii "cutremurătoare" în sală şi că a adus acuze adjunctului de la SRI, avocata acesteia, a susținut: "Dacă adevărul poate fi considerat cutremurător, atunci da, a fost o declaraţie cutremurătoare".

De asemenea, întrebată de presă dacă Alina Bica ar fi fost ameninţată cu moartea într-un hotel de la malul mării de doi deputaţi PSD, Laura Voicu a spus că această declaraţie a fost făcută de un alt co-inculpat şi a precizat că nu poate da detalii, întrucât se află în faza de urmărire penală.

"Dar există foarte multe ameninţări la adresa doamnei procuror Bica", a spus Voicu, adăugând că Alina Bica se teme pentru propria viaţă.

În instanţă s-a afirmat că Alina Bica a fost ameninţată cu moartea într-un hotel din Constanţa de doi deputaţi PSD în legătură cu ancheta pe care o făcea în dosarul RAFO-Carom al omului de afaceri Ovidiu Tender şi că patronul hotelului respectiv ar fi fost de faţă.

Potrivit referatului cu propunerea de arestare a fostei şefe a DIICOT, deținut de România Liberă, Alina Bica a subordonat DIICOT intereselor lui Ovidiu Tender, dând dispoziții procurorilor de şedinţă pună concluzii favorabile în procesul acestuia. De asemenea, i-a obligat  să semneze un proces verbal că vor proceda aşa.

Potrivit referatului deținut de România Liberă: "Bica Mihaela Alina  a dispus măsuri abuzive pentru ca poziția judiciară a DIICOT în fața instanței de judecată să fie de o manieră în care să susțină ca inculpatul să  nu fie pasibil de o pedeapsă cu închisoarea. Practic, odată cu numirea la conducerea instituției publice, Alina Bica a subordonat instituția interesului inculpatului (Ovidiu Tener n.r.) în acel dosar. În acest scop, a dispus procurorilor să pună concluzii contrare faptelor dovedite prin probe”

Potrivit DNA, Bica "a înţeles să subordoneze instituţia pe care o conduce interesului inculpatului Tender Ovidiu", în dosarul RAFO-Carom.

La o zi după ce România Liberă a publicat informația potrivit căreia omul de afaceri Ovidiu Tender e pe lista anchetatorilor în dosarul Alinei BICA, acesta a făcut  a făcut un denunţ împotriva fostei șefe a DIICOT,  acuzând că i-ar fi dat mită constând intr-un loc de muncă pentru fostul ei consilier Florian Ionuț Mihăilescu, un card bancar pentru acesta , pe care l-a alimentat cu bani. De asemenea, Tender a susținut în denunț că i-a dat Alinei Bica  si acțiuni la o societate, care ar fi ajuns la soțul Alinei Bica printr-un intermediar. 

 

Cele mai citite

Sorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei seturi în fața filipinezei Alexandra Eala

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Mastersul de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala,...

PSD Livrează: Pensiile înainte de Paște în 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis ca, în 2024, cu ocazia Paștelui Ortodox, pensiile pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din România...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...
Ultima oră
Pe aceeași temă