15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialBicicliștii organizează un nou marș în Capitală, în 20 septembrie

Bicicliștii organizează un nou marș în Capitală, în 20 septembrie

Bicicliștii din București anunță un nou marș, în 20 septembrie. Ei sunt nemulțumiți de lipsa benzilor pentru biciclete în Capitală, precum și de ”lipsa unei viziuni a administrației orașului pentru creșterea calității vieții”, arată un comunicat al Comunității Bicicliștilor și Organizației pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR).

Marșul va începe în jurul orei 14.30, în parcul Herăstrău, la intrarea Charles de Gaulle.

Motivele protestului sunt neaplicarea măsurilor de siguranță rutieră, încurajarea transportului motorizat în timp ce orașul este cea mai poluată capitală europeană, lipsa unei viziuni a administrației orașului pentru creșterea calității vieții, menținerea în funcție a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepția ilegală a pistelor pentru biciclete, neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate, arată organizatorii, în comunicat.

Citește și: UPDATE. VIDEO. Pietonii au protestat, sâmbătă, față de condițiile de circulație din București

Bicicliștii mai atrag atenția că străzile din Capitală nu sunt accesibilizate și că nu există nici un plan coerent de realizare de infrastructură pentru biciclete.

În 19 iulie, în Capitală au protestat circa 300 de pietoni, nemulțumiți de infrastructura inaccesibilă pentru persoanele cu dizabilități, bătrâni și părinți cu cărucioare pentru copii.

Citește și: Oprescu promite piste pentru biciclete de aproape 10.000 de euro. Comunitatea Bicicliștilor: Acesta nu poate fi catalogat drept proiect

Un alt protest al bicicliștilor a avut loc în luna mai, când au ieșit în stradă aproximativ 10.000 de persoane, nemulțumite de lipsa pistelor pentru biciclete sau de amplasarea lor pe trotuare. Atunci, primarul general Sorin Oprescu le-a promis bicicliștilor că va construi 98 de kilometri de piste pentru biciclete.

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă