10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialBihor: Patru rețineri, în urma perchezițiilor la contrabandiștii cu țigări

Bihor: Patru rețineri, în urma perchezițiilor la contrabandiștii cu țigări

Poliţiştii şi procurorii orădeni au reținut patru suspecți, în urma celor 24 de percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare specializată în contrabanda cu ţigări, din Oradea și Bihor, transmite Mediafax.

Poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Oradea şi procurori ai Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT au făcut, miercuri, 24 de percheziţii domiciliare în municipiul Oradea şi în trei localităţi din judeţul Bihor, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în contrabandă cu ţigări, formată din 14 persoane, Potrivit unui comunicat de presă al IGPR.

În urma percheziţiilor, la care au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, au fost ridicate, în vederea confiscării, 115.740 de ţigarete, fără acte legale de provenienţă şi fără timbre emise de autorităţile române.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – martie 2015, persoanele în cauză ar fi deţinut transportat, depozitat, predat, distribuit şi comercializat, direct ori prin intermediari, în judeţul Bihor, ţigări netimbrate corespunzător.

Unii dintre membrii grupării ar fi procurat ţigări de contrabandă, pe care alţi membri le-ar fi transportat la vânzători ambulanţi din pieţe sau magazine alimentare din Oradea, iar alţii ar fi avut sarcina de a închiria diverse locuri pentru depozitarea ţigărilor, conform sursei citate.

De asemenea, unii dintre membrii grupării ar fi supravegheat întregul proces de comercializare a ţigărilor.

În urma percheziţiilor, un număr de 14 persoane au fost duse la DIICOT Oradea pentru audieri şi luarea măsurilor legale, patru dintre acestea – patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 34 şi 48 de ani, toţi din Oradea – fiind reţinute pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Cele mai citite

Măsurile PSD ajung să-i atragă pe maghiari la cumpărături în România

Datele Eurostat arată că România a ajuns din urmă Ungaria și Portugalia în privința PIB-ului pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Celebra TikTokeriță Eva Evans a murit la doar 29 de ani

Eva Evans, celebra TikTokeriță și vedetă în ascensiune a scenei rețelelor de socializare, a murit tragic la vârsta de 29 de ani. Vestea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă