16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialBihor: Percheziţii la o rețea de evaziune fiscală coordonată de un preot

Bihor: Percheziţii la o rețea de evaziune fiscală coordonată de un preot

Poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul IPJ Bihor fac, luni, percheziţii în Oradea, care privează o rețea de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare de carne. Prejudiciul în acest dosar este estimat la 1.800.000 de euro, informează Poliția Română.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru Mediafax că liderul grupării suspectate de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare de carne este preotul ortodox Ovidiu Pop de la Biserica cu Lună din Oradea, care, prin intermediul firmei Carmangeria Varadia SRL, deţine în oraş mai multe magazine de desfacere a produselor din carne, cel mai mare fiind pe Calea Aradului.

Dacă iniţial preotul a fost asociat în societate, ulterior el a cesionat părţile sociale, rămânând doar "coordonatorul din umbră" al afacerii.

Potrivit anchetatorilor, Carmangeria Varadia se folosea de "firme fantomă" pentru a importa produse de carne din Ungaria, care ajungeau direct la Varadia, însă, în acte, erau preluate întâi de "firmele fantomă", care rămâneau astfel cu datoriile la plata TVA. În acest fel, Carmangeria Varadia câştiga de două ori: scăpa de plata TVA şi putea vinde produsele de carne la un preţ mult sub cel al societăţilor concurente, magazinele Varadia fiind cunoscute în Oradea pentru preţurile mici practicate.

Conform surselor citate, nouă persoane, între care şi preotul, au fost ridicate de poliţişti şi vor fi duse la sediul Poliţiei Judeţene Bihor pentru audieri.

Percheziţiile sunt încă în desfăşurare, acţiunea fiind realizată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

La acţiunea participă peste 50 de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi de la Poliţia Oradea, iar la finalizarea percheziţiilor persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Cele mai citite

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...
Ultima oră
Pe aceeași temă