10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Comisia Juridică va analiza, miercuri, a doua cerere de arestare preventivă...

UPDATE: Comisia Juridică va analiza, miercuri, a doua cerere de arestare preventivă pentru Darius Vâlcov

UPDATE: Comisia Juridică va analiza, miercuri, a doua cerere de arestare preventivă, emisă de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pe numele fostului ministru al Finanțelor Darius Vâlcov, informează B1 Tv.

——

Biroul permanent al Senatului va analiza, luni, cea de-a două cerere de încuviintare a arestăƒrii preventive în cazul senatorului Darius Vâcov, iar mai apoi va fi repartizată Comisiei Juridice.

Citește și: UPDATE: Darius Vâlcov, arestat la domiciliu

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut marțea trecută aviz pentru începerea urmăƒrii penale și pentru reținerea și arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov pentru fapte săƒvârsite în calitate de senator și ministru, în ultimii patru ani.  
  
 “AŽncepând cu anul 2011 și pânムîn prezent, inculpatul Vâlcov Bogdan Darius a efectuat operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția de primar, senator și ministru, utilizând informații deținute în virtutea acestora, în legăƒturムcu o firmムde cadastru, una de contabilitate și un birou de avocaturăƒ, firme pe care le deține în fapt și pe care le administrează, prin interpuși”, se araƒtă în comunicatul DNA.  
  
 Solicitarea primitムdin partea Justiției și raportul Comisiei juridice vor fi supuse dezbaterii plenului Senatului, care va decide prin vot asupra cererii. 

Fostul ministrul al Finanțelor Darius Vâlcov este arestat la domiciliu, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influență, a decis, joi, Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă