15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCe spune Blaga despre dosarul de mită al Elenei Udrea

Ce spune Blaga despre dosarul de mită al Elenei Udrea

Copreședintele PNL Vasile Blaga a afirmat, joi, că nu a participat la discuții despre sponsorizarea campaniei PDL în anul 2012, iar suma de cinci milioane de dolari sau euro, pe care ar fi primit-o deputata Elena Udrea, nu a fost adusă la partid, scrie Agerpres. 

“Oricare cetățean al acestei țări, când sunt suspiciuni de acest fel și nu cred că sunt suspiciuni — a fost o declarație a doamnei Udrea că ar fi știut conducerea PDL (…) că în primăvara sau în toamna anului 2012 ar fi primit o anumită sponsorizare de 5 milioane de euro sau dolari la PDL. Niciunul dintre colegii mei pe care i-am văzut că au făcut declarații și nici eu nu am participat niciodată la o astfel de discuție și acești bani nu au fost aduși la partid. Lucrurile sunt foarte clare”, a declarat Blaga, într-o conferință de presă.

În dosarul în care este anchetată Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune au fost audiați, în calitate de martor, mai mulți lideri PDL, printre care și Vasile Blaga.

În acest dosar, Elena Udrea este acuzată de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Potrivit DNA, în anul 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în PDL, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, Elena Udrea a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

“Pentru a-și exercita influența, (…) la începutul anului 2012, a primit de la același om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD și o creanță de 900.000 de euro pe care una dintre firmele controlate de acesta o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate cu activitate în mass-media”, susțin anchetatorii.

Procurorii mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influența pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuși, sub prețul pieței, o vilă pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.

 

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă