12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBolnavi salvați cu elicopterul, la Bacău

Bolnavi salvați cu elicopterul, la Bacău

O gravidă din localitatea Podu Turcului, județul Bacău, şi alţi doi pacienţi vor fi preluaţi cu elicopterul şi duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău, a declarat marţi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

El a precizat că în elicopter se află o echipă SMURD, care îi va asista pe gravidă şi pe ceilalţi doi pacienţi până la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău. Arafat a precizat că gravida este preluată de echipajul SMURD de la un spital, pentru a fi dusă într-o unitate medicală de un nivel de competenţă mai ridicat.

Raed Arafat a mai spus că fiecare caz va fi analizat, iar dacă la pacienţi nu se poate ajunge cu ambulanţe, vor fi trimise elicoptere pentru a-i preluat, dacă sunt condiţii de zbor.

Secretarul de stat a precizat că elicopterul ar putea fi trimis, după ce îi va transporta pe cei trei pacienţi la Bacău, pentru preluarea a doi bătrâni din Insula Mare a Brăilei, care trebuie duşi la un spital. Arafat a precizat că a vorbit cu prefectul judeţului şi cu şeful Inspectoratului petnru Situaţii de Urgenţă să evalueze situaţia şi să anunţe dacă la cei doi bătrâni nu se poate ajunge cu ambulanţa.

Judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila au fost luni, până la ora 13.00, sub cod roşu de ninsoare şi vânt. Ulterior, până la ora 18.00, cele trei judeţe, precum şi Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, Prahova şi Tulcea au fost sub avertizare cod portocaliu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă