10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialBotoșani: O tânără, în comă, după ce i-a căzut în cap tencuiala...

Botoșani: O tânără, în comă, după ce i-a căzut în cap tencuiala de pe un bloc

O fată în vârstă de 17 ani din Botoșani a ajuns în comă la spital, marţi dimineaţă, după ce a fost lovită în cap de tencuiala căzută de pe un balcon de la etajul opt al unui bloc,relatează Mediafax. Incidentul s-a petrecut în timp ce tânăra mergea spre şcoală, aflându-se pe trotuar împreună cu mai mulţi colegi.

Incidentul a avut loc pe strada Primăverii din municipiul Botoşani, într-o zonă circulată, în timp ce fata de 17 ani, elevă la Colegiul Național "A.T. Laurian", mergea pe trotuar, spre şcoală, împreună cu mai multe colege.

La un moment dat, tânăra a fost lovită în cap de o bucată de tencuială căzută de pe faţada unui bloc, iar martorii au sunat la 112, la faţa locului ajungând o ambulanţă care a transportat-o la Spitalul Judeţean.

Potrivit medicilor de la Unitatea de Primiri Urgențe, tânăra este în comă, având fracturi de craniu, iar cadrele medicale au decis transportarea acesteia, cu o ambulanţă, la o unitate medicală din Iași.

"Ea a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, plagă fronto-parietală dreaptă, comă gradul 1-2. A fost transferată cu ambulanța​ la Spitalul Clinic de Urgență «Sfânta Maria» din Iași", a declarat medicul Cătălin Mihailiuc de la Unitatea de Primiri Urgențe ​
​a Secției de ​Pediatrie ​din cadrul Spitalului Județean Botoșani.

Primele informaţii arată că bucata de tencuială s-a desprins de la balconul unui apartament de la etajul opt al blocului, iar la faţa locului a ajuns un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), care intervine pentru a desprinde porțiunea de zidărie care constituie un pericol.

Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani a început o anchetă în acest caz, pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, urmând să se stabilească dacă vinovat de producerea incidentului este asociaţia de proprietari sau unul dintre proprietarii apartamentelor din blocul de pe care s-a desprins tencuiala.​

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă