17.4 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialBrăila. Trei trenuri, blocate de viscol

Brăila. Trei trenuri, blocate de viscol

Aproximativ 460 de călători se află în trei trenuri regio și interregio blocate pe câmp, în județul Brăila, aflat sub cod roșu de nincoare și viscol. Unul dintre blocaje a fost determinat de o defecţiune. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, colonelul Ștefan Stoian, citat de Mediafax, două trenuri care au plecat de la Galați și se îndreptau spre Brașov și, respectiv București, au rămas blocate pe câmp, între localităţile Traianu și Urleasca, după ce s-a rupt pantograful la locomotiva unuia dintre trenuri, posibil din cauza viscolului puternic.

Un al treilea tren care circula pe ruta Făurei – Galați este blocat între Traianu și Lacul Sărat, la ora transmiterii acestei ştiri cauza acestui blocaj nefiind încă cunoscută.

În total, conform sursei citate, în cele trei trenuri s-ar afla aproximativ 460 de persoane, care, la ora transmiterii acestei ştiri, au căldură.

”Sunt circa 460 de oameni în toate cele trei trenuri, au căldură. Există ceva probleme la trenul Făurei – Galați, acolo ar putea să rămână fără căldură. Trenurile sunt blocate pe câmp, iar cei de la CFR iau măsuri să trimită o locomotivă să tragă trenurile în stații”, a declarat pentru MEDIAFAX colonelul Ștefan Stoian, de la ISU Brăila.

În județul Brăila, 45 de localități sunt fără energie electrică din cauza viscolului extrem de puternic, iar mai multe drumuri județene și aproape toate drumurile naționale au fost închise.

Judeţele Buzău, Vrancea şi vestul judeţului Brăila sunt sub cod roşu de ninsoare şi vânt, luni, de la ora 8.30 până la 13.00, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În aceste zone se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 – 90 km/h, ninsoare abundentă, puternic viscolită şi troienită şi vizibilitate redusă spre zero.

Avertizarea este valabilă până la ora 13.00, urmând ca apoi cele trei judeţe să intre sub avertizare de cod portocaliu.

Cele mai citite

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...

Portul Constanța, victima perfectă a managementului defectuos al statului!

Portul Constanța se află în primele 20 de porturi europene ca volum de mărfuri manipulate, dar activitatea sa este ”afectată semnificativ de acțiunea/inacțiunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă