10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialBrașov. Administratorul unor firme de exploatare minieră și angajații acestora, reținuți

Brașov. Administratorul unor firme de exploatare minieră și angajații acestora, reținuți

Poliţiştii din Braşov au efectuat 12 percheziţii la sediile unor firme care ar fi desfăşurat activităţi de exploatare minieră, fără a deţine autorizaţii legale şi fără a le declara, precum şi la administratorul şi la 3 angajaţi ai acestora. Cele 4 persoane bănuite în cauză au fost reţinute.

Percheziţiile au avut loc la sediile sociale ale unor firme, la locuinţele a patru persoane bănuite în cauză, precum şi la sediile a două instituţii publice.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012–2014, trei firme braşovene ar fi desfăşurat activităţi de exploatare minieră şi sortare de pietriş, fără a deţine autorizaţiile legale şi fără declararea acestora.

Materia primă rezultată ar fi fost folosită pentru lucrări de amenajare şi asfaltare de drumuri, în baza unor contracte încheiate cu două instituţii publice, de pe raza judeţului Braşov.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 1.200.000 de lei.

Administratorului celor trei firme şi trei angajaţi ai acestora au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţe, urmând a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi, magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă