16.4 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialBunurile din dosarul ICA au fost subevaluate

Bunurile din dosarul ICA au fost subevaluate

Fostul sediu Antena 3 și terenurile și clădirile Grivco, confiscate în dosarul ICA, au fost subevaluate, cu 7,13 milioane euro, arată o nouă estimare a Autorității Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

ANAF a anunţat marţi finalizarea rapoartelor de către comisia de evaluare din cadrul AFP Sector 1, care au vizat terenul și clădirea în suprafață de 3.789 mp situate în Șoseaua București-Ploiești nr 25-27 (fostul sediu Antena) şi mai multe terenuri şi clădiri situate pe strada Gârlei, acestea aparţinând anterior Grivco.

"Rapoartele finale urmează să fie înaintate către Ministerul Finanţelor Publice, care are calitatea de proprietar al acestor bunuri", arată ANAF, într-un comunicat.

În august 2014 Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare, şi pe Corneliu Popa, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului, la opt ani de închisoare.

Instanţa a dispus şi confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco, prejudiciul total fiind de circa 60 de milioane de euro.

 

 

 

Cele mai citite

Tribunalul București suspendă executarea sentinței din dosarul Dan Voiculescu-Institutul de Cercetări Alimentare

Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea executării sentinţei prin care instanţa a decis recuperarea prejudiciului în dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă