20.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialDosar penal pentru moartea suspectă în cazul femeii decedate într-un spital din...

Dosar penal pentru moartea suspectă în cazul femeii decedate într-un spital din Buzău

Polițiștii buzoieni au deschis dosar penal pentru moartea suspectă a femeii care a decedat la nașterea celui de-al doisprezecelea copil, într-un spital din Râmnicu Sărat, informează Mediafax.

Rudele femeii decedate îl acuză de malpraxis pe medicul care s-a ocupat de aceasta şi spun că vor depune plângere la Colegiul Medicilor.

Iulian Moise a declarat că soţia sa, gravidă în luna a noua, a fost dusă, sâmbătă după-amiază, la secţia de ginecologie a Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, întrucât avea dureri.

În momentul în care a fost preluată de medic, femeia avea tensiunea foarte mare, motiv pentru care cadrele medicale au decis să-i facă o operaţie de cezariană.

Potrivit bărbatului, intervenţia ar fi decurs bine, iar femeia ar fi născut un băieţel sănătos, însă ulterior au apărut complicaţiile, ea suferind o hemoragie, iar medicul hotărând să o opereze din nou.

”Când am ajuns la spital, i-au luat tensiunea, mi-a zis că are 23. A sunat doctorul: «Avem o urgenţă, o gravidă cu tensiune 23». I-a făcut fişa, a trimis-o imediat la operaţie, după o oră a scos copilul, doctorul a ieşit din sală şi mi-a zis că e bine copilul, dar că e problemă că soţia mea a făcut hemoragie şi că nu se opreşte. Mi-a spus că, dacă nu reuşesc să oprească hemoragia, e nevoie de o a doua intervenţie. A băgat-o la a doua operaţie, când a ieşit, doctorul mi-a zis că nu crede că are şanse să scape, după o oră a ieşit şi mi-a zis că a murit. Mi-a spus că operaţia ar fi fost reuşită, dar când a vrut să o ia după masă să o pună pe targă pentru a o duce la salon a făcut stop cardio-respirator”, a spus soţul femeii decedate.

Bărbatul a adăugat că va depune plângere la Colegiul Medicilor.

”Au greşit, o să facem plângeri, nu putem lăsa lucrurile aşa, eu am adus-o sănătoasă, nu a suferit nicio boală, a făcut 11 copii pe cale normală, fără cezariană, nu a stat niciodată în spital. Au greşit, iar greşelile trebuie să se plătească, pentru ca alte mame să nu păţească ce a păţit soţia mea. Nu lăsăm lucrurile aşa”, a mai spus bărbatul.

Conducerea Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat a declanşat o anchetă în acest caz, concluziile preliminare fiind că medicul care s-a ocupat de gravidă a respectat protocoalele și a făcut tot ce a putut pentru salvarea pacientei.

”Noi suntem în curs de cercetare a acestui caz. S-a procedat conform protocoalelor, s-au anunţat organele competente, pentru a se găsi cauza morţii, respectiv Poliţia şi Serviciul de Medicină Legală. Din analiza foii de observaţie a protocolului operator, am constatat că cel puţin pentru momentul actual protocoale au fost respectate ”, a declarat, marţi, directorul medical al Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, Felicia Vasile.

Trupul neînsufleţit al femeii a fost dus la Serviciul de Medicină Legală Buzău, iar în urma necropsiei se va stabili diagnosticul care a dus la decesul acesteia.

Cele mai citite

Gabriela Firea pregătește o concurență serioasă pentru Nicușor Dan în Alegerile Locale

Depunerea candidaturii reprezentantului PSD pentru functia de primar general al capitalei, in Bucuresti, 28 aprilie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea

Euro este în ușoară scădere. Ce se întâmplă cu dolarul?

Moneda naţională s-a apreciat luni în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9758 lei, în scădere...

Gabriela Firea pregătește o concurență serioasă pentru Nicușor Dan în Alegerile Locale

Depunerea candidaturii reprezentantului PSD pentru functia de primar general al capitalei, in Bucuresti, 28 aprilie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea
Ultima oră
Pe aceeași temă