10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialBuzău: Două rețele de trafic de droguri, destructurate de DIICOT

Buzău: Două rețele de trafic de droguri, destructurate de DIICOT

Două grupări infracţionale specializate în trafic de droguri au fost destructurate, joi, de procurorii anticorupție, conform unui comunicat DIICOT.

Procurorii  DIICOT Buzău au făcut, joi dimineaţă, 13 percheziţii domiciliare în judeţul Buzău, pentru destructurarea a două grupări infracţionale specializate în trafic de substanţe psihoactive.

Citește și: Arestați pentru trafic de droguri

Astfel, cei 14 membrii ai celor două grupări sunt suspectați au cumpărat, începând cu luna septembrie 2014, substanţe psihoactive din municipiile Buzău, Brăila şi Bacău, pe care apoi le-au vândut mai multor persoane, în special tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani.

O parte din aceste substanţe erau procurate de către suspecţi prin comenzi de pe site-ul "chemicalwire"și erau expediate prin intermediul unor firme de curierat.

Așadar, există suspiciunea că membrii celor două grupări au procurat şi comercializat aproximativ 660 de grame de substanţe etnobotanice, precum cannabis, rezină de cannabis şi substanţe ce au în componenţă pentedrona – component calificat de lege ca drog de mare risc. Astfel, ei au obţinut importante sume de bani.

Citește și: 28 de percheziţii la traficanţii de droguri în Galaţi, Tulcea şi Brăila

În urma consumului drogurilor, o mare parte din consumatori au necesitat internarea la serviciile de urgenţă ale Spitalului Judeţean Buzău şi ale Spitalului de Neuropsihiatrie Sapoca, unii dintre ei având simptome neuropsihice severe şi chiar stări comatoase.

La sediul DIICOT Buzău vor fi audiate mai multe persoane.

Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....
Ultima oră
Pe aceeași temă