18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialBuzău: Zece copii din localitatea Gura Teghii au ajuns la spital, după...

Buzău: Zece copii din localitatea Gura Teghii au ajuns la spital, după ce un coleg ar fi pulverizat spray odorizant în clasă

UPDATE 17.43: Cei zece elevi din localitatea buzoiană Gurea Techii au ajuns, miercuri după-amiaza, la spital după ce un copil ar fi pulverizat o cantitate mare dintr-un spray odorizant în clasă, informează News.ro.

Unul dintre copiii căruia i s-a făcut rău la baie i-a spus medicului care i-a asistat că a vomitat cu sânge.

Trei ambulanţe şi autospeciala de transport victime multiple au fost trimise la şcoala din Gura Teghii, preluându-i pe copii şi ducându-i la spitalul din Nehoiu.

„Este vorba despre elevi de clasa a cincea de la şcoala de centru din Gura Teghii. Se aflau în recreaţie, când unul dintre ei a pulverizat dintr-un spray o cantitate mare. Unora li s-a făcut rău. Iniţial, au fost patru băieţi şi trei fete care s-au simţit rău, ulterior ajungând în total la spital zece copii. Cei care au inhalat mai mult spray au vomitat, celorlalţi li s-a făcut rău, suferind şi atacuri de panică. Au intervenit profesorii, i-au scos afară, apoi, până au venit salvările, au fost lângă ei medicul de familie din comună şi doi asistenţi. Un copil a spus că a vomitat la baie sânge, i-a spus medicului de familie, dar nu putem verifica”, a declarat primarul comunei Gura Teghii, Gheorghe Băcneanu.

La rândul său, medicul epidemiolog Carmen Scântei, din cadrul DSP Buzău, a declarat că în cazul de la Gura Teghii nu ar fi vorba, din primele date, despre o toxiinfecţie alimentară, ci de sprayul împrăştiat în clasă de un copil. Sursa citată a adăugat că, miercuri, doar unul dintre cei zece copii cărora li s-a făcut rău la şcoală a mâncat corn şi lapte primit în cadrul programului guvernamental.

 

————–

Șapte elevi de la o școală din localitatea buzoiană Gura Teghii primesc îngrijiri medicale după ce, miercuri după-amiaza, au început să prezinte vărsături cu sânge, potrivit Serviciului Județean de Ambulanță citat de News.ro.

Astfel, mai multe salvări au fost solicitate prin Serviciul 112 la o școală din localitatea buzoiană, potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean  de Ambulanţă (SJA) Buzău. Spre şcoala din Gura Teghii au fost mobilizate trei ambulanţe cu medici care să-i preia pe copii şi să-i transporte la spital. Până la sosirea ambulanțelor, copiii primesc îngrijiri de la medicul de familie din localitate.

Citește și: 13 elevi dintr-o comună buzoiană, internați în spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară

Potrivit primelor informații, copiii cărora li s-a făcut rău ar fi în clasa a V-a.  Pentru moment, nu se cunoaște cauza îmbolnăvirii lor.

Tot miercuri, 13 elevi de la o școală gimnazială din comuna buzoiană Ziduri au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cu suspiciunea de toxiinfecție alimentară.

 

Cele mai citite

Estonia acuză Rusia de un “atac hibrid”. O companie aeriană îşi suspendă timp de o lună zborurile

Finnair, compania aeriană finlandeză, a declarat că va suspenda temporar, timp de o lună, zborurile către orașul eston Tartu din cauza interferențelor semnalului GPS....

FC Botoșani, în afara locurilor retrogradabile, după ce a învins Petrolul

FC Botoșani a ieșit din zona roșie a clasamentului după ce s-a impus cu scorul de 2-1 în deplasarea de la Petrolul Ploiești, luni,...

Fascinația Jackpot-urilor: povești reale din Las Vegas și legende din lumea filmului

În fiecare domeniu există cuvinte specializate care își fac loc în limbajul uzual și devin cunoscute pentru toată lumea. Un astfel de cuvânt este...
Ultima oră
Pe aceeași temă