13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialBuzău: Tren oprit pentru deszăpezirea liniei

Buzău: Tren oprit pentru deszăpezirea liniei

Un tren care circula pe ruta Bucureşti-Galaţi a fost oprit, luni, la Ruşeţu Gară, în judeţul Buzău, pentru ca șinele de cale ferată să poată fi curățate de zăpadă. Potrivit reprezentanților Prefecturii Buzău, trenul 1771 care circula pe ruta Bucureşti – Galaţi a fost staţionat în staţia CFR Ruşeţu pentru ca șinele de cale ferată să poată fi curățate de zăpadă. Conform sursei citate, în aproximativ jumătate de oră trenul îşi va relua cursa.

De asemenea, două autovehicule au derapat și au rămas blocate în nămeți pe DN 2 E 85, în zona Crucea Comisoaiei. La faţa locului s-au deplasat, pentru a interveni, echipaje ale Armatei cu două camioane, militarii încercând, cu ajutorul lopeților, să scoată autovehiculele de sub zăpadă.

În judetul Buzău, la ora 10.30, opt comune erau nealimentate cu energie electrică, avariile apărând din cauza viscolului extrem de puternic şi a zăpezii abundente. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, citat de Mediafax, Vasile Prahoveanu, localităţile fără energie electrică sunt Laciu, Largu, Scutelnici, Glodeanu Siliştea, Brădeanu, Ziduri, Puieşti şi Râmnicelu, în total fiind vorba despre peste 8.000 de abonaţi. Sursa citată a mai precizat că, la ora actuală, 18 echipe de la Electrica sunt pe teren şi încearcă să remedieze avariile provocate de viscol.

În județul Buzău, toate drumurile naționale și județene au fost închise odată cu instituirea codului roșu de viscol și ninsori.

În prezent, drumarii nu intervin întrucât viscolul este extrem de puternic și continuă să ningă abundent, ceea ce face ca munca echipelor de deszăpezire să fie zadarnică.

Cele mai citite

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...
Ultima oră
Pe aceeași temă