15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBuzău: Victimele tragediei de la Mihăilești, comemorate de pompierii militari

Buzău: Victimele tragediei de la Mihăilești, comemorate de pompierii militari

La monumentul închinat victimelor tragediei de la Mihăilești, din 24 mai 2004, soldată cu decesul a 18 persoane, dintre care șapte pompieri militari și doi jurnaliști, a avut loc, duminică, un ceremonial militaro-religios.

Tragedia, petrecută în urmă cu 11 ani, s-a produs din cauza exploziei unui autotren încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu.

'Din păcate timpul nu îl putem da înapoi, ceea ce s-a întâmplat este ireversibil, dar cei decedați sunt eroii noștri, eroii epocii moderne, care se luptă cu altfel de pericole iar memoria lor trebuie să rămână veșnic vie', a declarat, pentru Agerpres, prefectul județului Buzău, George Sava.

La rândul său, lt.col. Dănuț Nicolae, șeful ISU Buzău, a declarat că deși au trecut 11 ani de la tragicul eveniment ''și acum trăim aceleași emoții, aceleași simțăminte ca în primele clipe când ne-am pierdut șapte camarazi destoinici''. ''Eroii nu mor niciodată, ei trăiesc în sufletele noastre, nu vrem să-i uităm niciodată pentru sacrificiul pe care l-au făcut în slujba siguranței cetățenilor', a spus șeful ISU Buzău.

Pe data de 24 mai 2004, la ora 5,50, în comuna Mihăilești, județul Buzău, pe DN2, la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie a unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu. Bilanțul tragedie a fost de 18 morți, dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști sosiți la fața locului, precum și 13 răniți grav.

Un crater cu adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 metri s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând acoperișurile mai multor case din zonă.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă