21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Ghiurco, propusă pentru șefia TVR, audiată luni în Comisiile pentru cultură...

UPDATE: Ghiurco, propusă pentru șefia TVR, audiată luni în Comisiile pentru cultură ale Camerei Deputaților

UPDATE 13.53:  Cmisiile pentru cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor reuni, luni, pentru a o audia pe Monica Ghiurco, care a fost propusă la șefia TVR de Consiliul de Administraţie al instituţiei, informează Agerpres

Potrivit preşedintelui Comisiei de cultură de la Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, propunerea oficială din partea TVR a ajuns la Parlament, iar comisiile de specialitate se vor reuni, cel mai probabil, lunea viitoare pentru audiere, în aceeaşi zi în care va avea loc şi şedinţa de plen comun în care va fi votat preşedintele-director general. 

UPDATE 11.46: Consiliul de Administrație al TVR a propus-o pe Monica Ghiurco a fost propusă pentru funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, au declarat surse din TVR pentru Agerpres.

Monica Ghiurco a primit 7 voturi, iar Irina Radu, propusă pentru aceeaşi funcţie, 6 voturi. 

Şedinţa plenului comun al Parlamentului din 30 martie, în care urma să fie validat noul preşedinte-director general al SRTv, a fost suspendată, deoarece membrii CA nu au reuşit să facă o propunere pentru această funcţie. Anterior, pe 29 martie, plenul comun a respins prima propunere a CA al SRTV de numire a lui George Orbean la şefia TVR. 

————–

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR se întrunește, miercuri, pentru a propune un candidat la funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, informează Agerpres.

Membrii CA au transmis, luni, o scrisoare Parlamentului, în care preciza că se vor întruni cel mai devreme miercuri, începând cu ora 9.00.

„Vă aducem la cunoştinţă că toţi membrii Consiliului de Administraţie se pot întruni în componenţa completă cel mai devreme miercuri, 6 aprilie, ora 9,00, la sediul TVR, pentru a recomanda candidatul la funcţia de preşedinte-director general al CA al SRTv. Imediat după încheierea întâlnirii de miercuri, veţi primi în scris propunerea noastră”, se arată în scrisoarea membrilor CA transmisă luni Parlamentului. 

Citește și: Avantajele intrării TVR în insolvenţă

Şedinţa plenului comun al Parlamentului din 30 martie, în care urma să fie validat noul preşedinte-director general al SRTv, a fost suspendată, deoarece membrii CA nu au reuşit să facă o propunere pentru această funcţie. 

Anterior, pe 29 martie, plenul comun a respins prima propunere a CA al SRTV de numire a lui George Orbean în funcţia de preşedinte-director general al acestei instituţii. 

Deputaţii şi senatorii au votat numai noul CA al SRTV, care este alcătuit din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Ionica Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Monica Simona Ghiurco, Teodor Gabriel Giurgiu, Christel Ţopescu şi George Orbean. 

Citește și: Parlamentul se reunește pe 11 aprilie pentru desemnarea unui nou şef la TVR

Membri supleanţi sunt: Elena Anca Dindirică, Smaranda Vornicu Shalit, Lucian Romaşcanu, Adriana – Silvia Mesesian, Cristian Vasile Petcu, Rostas-Peter Istvan, Savu Cătălin Cătană, George Bălăşoiu, Andrea-Julika Ghiţă, Cornel Mihalache, Luminiţa Velciu, Ana Maria Sandu. 

 

 

 

 

Cele mai citite

VIDEO. E gata! Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat au pus punct relației. “Viața merge înainte, indiferent de orice”

Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus "adio" după o relație frumoasă de trei ani. Tot ce e frumos are și un sfârșit. Cu...

Iohannis,mesaj de Ziua Independenței Naționale a României

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Independenței Naționale a României. Vă prezentăm în continuare textul mesajului, așa  cum ne-a fost...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă