15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCAB a anulat un mandat de arestare al lui Nicuşor Constantinescu

CAB a anulat un mandat de arestare al lui Nicuşor Constantinescu

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au anulat, miercuri, un mandat de arestare în lipsă emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, însă preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa rămâne încarcerat, deoarece a fost emis un alt mandat de arestare în cazul său, relatează Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) s-a pronunţat, miercuri, în cazul contestaţiei lui Constantinescu împotriva deciziei Tribunalul Bucureşti din 6 noiembrie, prin care s-a confirmat mandatul de arestare emis pe numele edilului suspendat din funcţie. Decizia Curţii este de admitere a contestaţiei, magistraţii fiind de părere că nu se impune arestul preventiv, ci controlul judiciar în cazul lui Constantinescu. Hotărârea de infirmare a mandatului a fost luată în dosarul în care preşedintele suspendat al CJ Constanţa este judecat pentru că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.

Chir dacă decizia luată miercuri de CAB este definitivă, Constantinescu nu va fi eliberat din arest, întrucât o altă instanţă, respectiv Tribunalul Constanţa, a emis un alt mandat de arestare pe numele lui, în dosarul în care acesta este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanța. În acest caz, magistraţii de la Curtea de Apel Consatnţa urmează să decidă, în 2 decembrie, dacă sunt de acord ca Nicuşor Constantinescu să fie judecat sub control judiciar pe cauțiune.

Nicuşor Constantinescu a stat mai multe luni în SUA, invocând faptul că nu poate călători cu avionul, întrucât se operase de cancer. În acest context, România a cerut autorităţilor americane extrădarea preşedintelui suspendat al CJ Constanţa, însă solicitarea s-a lovit de un refuz. Ulterior, edilul suspendat a fost găsit în Turcia şi reţinut de autorităţile de acolo. O zi mai târziu, în 6 noiembrie, Constantinescu a revenit în ţară, fiind imediat preluat de poliţişti şi dus la Tribunalul Bucureşti, pentru confirmarea mandatului de arestare, emis în lipsa sa.

Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă