13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCAB a comunicat listele nominale conținând calculul drepturilor salariale ale judecătorilor

CAB a comunicat listele nominale conținând calculul drepturilor salariale ale judecătorilor

Curtea de Apel București, ca ordonator secundar de credite, a comunicat ministrului Justiției listele nominale conținând calculul drepturilor salariale ale judecătorilor din circumscripția instanței, în acord cu prevederile OUG nr. 20/2016, precizează CAB într-un comunicat remis joi AGERPRES.

"Notând calitatea de ordonator principal de credite a ministrului Justiției și în așteptarea îndeplinirii atribuției legale de emitere a ordinelor de salarizare pentru judecătorii din circumscripția Curții de Apel București, considerăm necesară o abordare echilibrată și rațională a acestei probleme, abordare în care respectarea legii și situarea echitabilă a tuturor magistraților în acord cu statutul lor legal să nu fie pe ultimul loc", se arată în comunicat.

Potrivit CAB, listele au fost întocmite cu respectarea prevederilor art. 21 din Legea 500/2002 privind finanțele publice, în aplicarea prevederilor art. 31 alin. 1 și 3 din OUG 57/2015, astfel cum a fost completată prin OUG 20/2016, cu luarea în considerare a nivelului maxim al indemnizației de încadrare din cadrul instituției pentru fiecare funcție, grad/ treaptă, gradație, vechime în funcție sau în specialitate.

Precizările CAB vin în contextul "disputelor din spațiul public, în special din mediile judiciare referitoare la modul de aplicare a OUG 20/2016 pentru modificarea și completarea OUG 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016".

"În acest sens, în vederea emiterii de către ordonatorul principal de credite a ordinelor de salarizare începând cu data de 01.08.2016 pentru fiecare dintre cei 965 de judecători (din cadrul Curții de Apel București și al instanțelor arondate), s-a avut în vedere împrejurarea particulară de la Curtea de Apel București, respectiv existența unor indemnizații de încadrare ce includ majorările de 2, 5 și 11% acordate prin hotărâri judecătorești definitive și aflate în plată încă din anul 2015 în baza ordinelor de salarizare emise de ministrul Justiției", se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă