15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCampanie INEDITĂ pentru salvarea Greciei. Cum a reușit un britanic să strângă...

Campanie INEDITĂ pentru salvarea Greciei. Cum a reușit un britanic să strângă 87.000 de euro pentru Atena

Londonezul Thom Feeney a lansat o campanie online de strângere de fonduri pentru plata datoriei de 1,54 de miliarde de euro pe care Grecia trebuie să o achite marţi FMI, relatează Business Insider.

Feeney, în vârstă de 29 de ani, director de marketing în Londra, încearcă prin intermediul site-ului Indiegogo să strângă cât mai mulţi bani pentru Grecia, el reuşind să atragă deocamdată 87.138 de euro de la peste 5.700 de persoane.

Citește și: Termen-limită pentru Grecia. Juncker, ofertă de ultimă oră pentru Tsipras. Ministrul grec de Finanțe: Grecia NU poate plăti datoria

Suma pare insignifiantă comparativ cu datoria Greciei, însă statul elen este în căutare de bani, fiind improbabil să spună nu donaţiilor. 

“Toate aceste ezitări în privinţa Greciei devin plictisitoare. Miniştrii europeni îşi încordează muşchii şi poziţiile, dacă pot sau nu să ajute grecii sau nu. De ce să nu rezolvăm noi, oamenii, această problemă?”, a spus Feeney.

Bunul Samaritean britanic a scris pe pagina Indiegogo că UE este casa a 503 milioane de oameni care, dacă ar strânge câţiva euro, atunci Grecia ar putea fi adusă pe direcţia corectă în curând.

Citește și: Analiză Bloomberg: Cum îi va afecta pe greci revenirea la drahmă

Feeney a promis că toţi banii vor merge la poporul grec, iar în schimbul donaţiilor oamenii vor primi mici daruri, precum o vedere trimisă din Grecia cu premierul Alexis Tsipras, pentru 3 euro, brânză Feta şi o salată cu măsline pentru 6 euro. În schimbul a 10 euro donatorii pot primi o mică sticlă de ouzo, iar pentru 10 euro o sticlă de vin grecesc. Nu este clar de urde ar proveni cadourile.

Ministrul grec al Finanţelor, Yanis Varoufakis, a confirmat marţi că Grecia nu va plăti în următoarele ore tranşa de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional, astfel că va intra oficial în incapacitate de plăţi.

 

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă