13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCandidatura lui Iohannis, întârziată de autocarele PSD-ului

Candidatura lui Iohannis, întârziată de autocarele PSD-ului

Klaus Iohannis își depune azi la Biroul Electoral Central ( BEC) din București dosarul de candidatură pentru alegerile prezidențiale din această toamnă, aducând peste 2 milioane de semnături. Evenimentul era programat la ora 13.30, dar politicianul a anunțat că va întârzia, fiind blocat pe autostrada București-Pitești, care este aglomerată de autocarele PSD-ului care aduc oameni la meetingul de pe Arena Națională.

 
Candidat din partea Alianței Creștin Liberale (ACL), Iohannis a declarat că își propune să fie „un președinte al tuturor românilor” și va contribui la construirea unei „Românii a lucrului bine făcut”.
„România are nevoie de un nou început. România are nevoie de un președinte al tuturor românilor, de o viziune pe termen lung, de o cultură a respectului. De acum înainte, politica se face cu și pentru oameni! Împreună, construim România lucrului bine făcut, împreună, arătăm că se poate!”, declară Klaus Iohannis.
În ultima lună, primarul Sibiului a mers prin toată țara pentru a participa la întâlniri cu potențialii alegători. Astfel, din 16 august și până în prezent, Iohannis a vizitat nu mai puțin de 20 de județe, fără a mai lua în calcul Sibiul și capitala. Astfel, în județul Brașov a mers în 16 august, în județele Mureș și Alba în 19 august, în județul Argeș în 20 august, în județul Arad în 22 august, în județul Vâlcea în 23 august, în județele Dolj și Olt în 29 august, în județele Iași și Vaslui în 31 august, în județul Caraș-Severin în 4 septembrie, în județele Bihor și Sălaj în 10 septembrie, în județele Mehedinți și Gorj, în 11 septembrie, în județul Tulcea în 12 septembrie, în județul Constanța, în 13 septembrie, în județele Teleorman și Giurgiu în 16 septembrie, în județul Bistrița-Năsăud în 17 septembrie.

Cât privește programul următoarelor deplasări electorale în țară, potrivit Biroului de Presă al PNL, acesta include următoarele locații: în 23 septembrie la Botoșani și Suceava, în 27 septembrie miting de lansare la București, în 30 septembrie deschidere an universitar la Sibiu, în 1 octombrie la Cluj, în 2 octombrie la Satu-Mare și Maramureș.
Până în prezent, numai Victor Ponta, candidatul din partea Alianței Electorale PSD-UNPR-PC și-a mai depus dosarul de înregistrare la BEC, miercuri, 17 septembrie. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor la BEC este 23 septembrie.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă