6.1 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăSpecialZăpada a prins pe picior greșit sute de turiști, pe Valea Prahovei....

Zăpada a prins pe picior greșit sute de turiști, pe Valea Prahovei. Mașinile fără lanțuri și anvelope de iarnă au patinat haotic pe șosea. Un carambol produs la Sinaia a fost filmat

Străzil din Sinaia s-au transformat în patinoar și asta a provocat un carambol. Poliţia a restricţionat temporar accesul pe drumul spre Cota 1400, a relatatat ProTv.

Centrul infotrafic a anunțat trafic îngreunat pe Valea Prahovei

Pe rețele sociale au fost deja postate câteva înregistrări video, care au devenit virale, cu mașini care alunecă necontrolate pe gheața de sub stratul de zăpadă pentru că nu sunt echipate de iarnă.

Mai întâi, o mașină a alunecat 20 de metri într-o râpă, dar din fericire întrega familie care se află în vehicul a scăpat cu viață. Autoturismul în care se aflau trei persoane a derapat pe carosabilul acoperit cu zăpadă, în condiţiile în care tot drumul este o înşiruire de curbe, şi a căzut 20 de metri în gol, aterizând pe roţi. Cei trei ocupanţi, dintre care unul rănit mai grav, au reuşit să iasă din maşină şi să urce singuri până la şosea, de unde au fost preluaţi de către echipajele medicale sosite la faţa locului, pentru a fi duşi la spital. 




Apoi, derapajele și tamponarile s-au ținut lanț pe străzile din orașul de munte. Ca niște popice arătau vineri seara mașinile care și-au croit drumul pe această stradă în pantă spre Cota 1400. Rând pe rând, șoferii care încercau să urce alunecau inevitabil la vale, oprindu-se în gard sau în alte mașini care au derapat. 

“Ia piciorul de pe frână, vere”, spune un localnic. “E a șaptea mașină care s-a lovit azi.”

Oamenii au coborât apoi din mașini și au început să-și numere pagubele. Polițiștii au ieșit apoi în intersecții că să dirijeze traficul și au oprit circulația pe anumite artere.

Subinspector de poliție Crinela Anca, Poliția Rutieră Sinaia: “Din cauza precipitațiilor abundente, traficul pe DC 134 drumul spre Cotă 1400 a fost închis circulației publice. Recomandăm conducătorilor auto înainte să plece la drum să verifice condițiile meteo să nu existe restricții de circulație pe drumurile pe care vor să plece.”




Pentru câteva ore, polițiștii decis să oprească accesul vehiculelor de mare tonaj, în zonă montană de pe DN1, dar apoi au dat voie circulației. 

Drumul care duce din staţiunea Sinaia spre Cota 1.400 se află în administrarea Primăriei Sinaia şi în fiecare iarnă autorităţile îl închid, interzicând accesul autovehiculelor. În anii precedenţi, reprezentanţii Primăriei au explicat că deszăpezirea acestui drum ar costa cât deszăpezirea a jumătate dintre străzile oraşului, motiv pentru care se recurge la închiderea drumului, turiştilor recomandându-li-se să urce la Cota 1.400 cu telegondola.



 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă