13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCare sunt obiectivele Ralucăi Prună

Care sunt obiectivele Ralucăi Prună

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, îşi propune să lase, la finalul mandatului său, o agendă pe Justiţie astfel încât publicul ''să nu vrea să i-o mai ia cineva vreodată înapoi''. 

"Eu sper ca la finalul mandatului oricine este interesat de agenda pe Justiţie să poată intra pe site-ul Ministerului Justiţiei şi să vadă în mod transparent de la contractele pe care le semnează ministerul până la ceea ce facem, absolut totul. Sper că oricine este interesat de această agendă şi pune o întrebare privind informaţiile de interes public să vadă că primeşte aceste răspunsuri şi în fond să setez o agendă publică pe Justiţie şi să las, dacă îmi îngăduiţi, această moştenire pe care publicul să nu vrea să i-o mai ia cineva vreodată înapoi", a afirmat duminică Raluca Prună, la Radio România Actualităţi. 

Ministrul Prună a făcut precizări şi despre modificarea unor legi de reformare a sistemului judiciar şi reducerea cauzelor printr-o bună educare a publicului. 

"Eu nu mă ocup în mandatul meu de ministru numai de chestiunea penitenciarelor. Sigur, ca ministru, am o obligaţie şi faţă de sistemul judiciar şi aici lucrăm la un pachet de modificare a unor legi de reformare a sistemului judiciar. Sunt de acord, sunt încă chestiuni care privesc termenele lungi, aglomerarea instanţelor, sunt milioane de cauze şi încercăm să le reducem şi printr-o mai bună educare a publicului, care trebuie să înţeleagă că nu pentru orice trebuie să mergi în instanţă. Publicul trebuie să înţeleagă şi că atunci când intri în sală cu 200 de dosare într-o şedinţă nu poţi să le motivezi pe toate în aceeaşi zi", a susţinut ea. 

Totodată, Raluca Prună a subliniat că, deşi câştigă mai puţin decât la Bruxelles, a primit o funcţie de demnitate extraordinară în ţara sa, iar acest lucru nu poate fi cuantificabil în bani. 

"Lucrurile acestea au apărut. Sunt în declaraţia mea de avere, deci toată lumea poate să vadă cât câştigam la Bruxelles. (…) Este adevărat – am un pachet salarial mai mic, însă, pe de altă parte, am primit ceva – şi anume o funcţie de demnitate extraordinară în ţara mea şi asta nu poate fi cuantificabil în bani", a menţionat ministrul Justiţiei.

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă