9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCarmen Dan, ministru de Interne: SRI a transmis către MAI informații...

Carmen Dan, ministru de Interne: SRI a transmis către MAI informații care se știau deja

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat joi că SRI a transmis Ministerului de Interne, cu o zi înainte, doar “informații care se știau deja” despre mitingul din fața sediului Guvernului.

“Datele primite prin SMS nu semnalau riscuri în ceea ce priveşte tulburarea ordinii publice, intenţia de a denatura caracterul manifestaţiei, respectiv dacă persoanele în cauză urmau să desfăşoare acte de violenţă şi nici dacă aveau asupra lor mijloace pe care să le utilizeze în acest scop”, a declarat ministrul Carmen Dan.

Potrivit acesteia, SRI a transmis aceste informații prin mesaje SMS, către secretarul de stat în MAI Viorel Ștefu și către șeful Poliției Române Bogdan Despescu, aceștia fiind în Piața Victoriei, la mitingul care deja era în derulare.

“Eu nu am fost informată”, a susținut Carmen Dan.


Citește și: Ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat o listă cu formatorii de opinie care au chemat populația la mitingul din Piața Victoriei. Cum au reacționat jurnaliștii


Pe de altă parte, șefa Ministerului de Interne a susținut că chemarea la mitingul din Piața Victoriei s-a realizat în special prin mesaje postate pe Facebook de grupul “Corupția ucide” precum și de alte persoane. Primul menționat de ministrul Carmen Dan a fost Mircea Marian – care este jurnalist la România Liberă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă