22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialCarne veche de 40 de ani, la vânzare în Constanţa

Carne veche de 40 de ani, la vânzare în Constanţa

În două magazine din piaţa centrală a oraşului Constanţa a fost găsită carne congelată, cel mai probabil veche de 40 de ani, gata să fie pusă la vânzare. Din fericire, nimeni nu a apucat să cumpere, scrie ProTV. Autorităţile încearcă să afle cum au ajuns în magazine cinci tone de carne ambalată la începutul anilor ’80, apoi decongelată în urmă cu şase ani, pusă iar în congelatoare şi pregătită acum pentru comercializare. Patronul magazinelor a fost arestat.

Carmangeriile unde urma să fie comercializată carnea sunt două dintre cele mai vechi din Constanţa şi sunt situate în cea mai mare piaţă a oraşului. Procurorii spun că ştampilele de la autoritatea sanitar veterinară erau false. Anchetatorii au aflat că singurele depozite care pot păstra carne bună de consum timp de zeci de ani sunt cele deţinute de stat.

Patronul magazinelor era în vizorul poliţiştilor de mai bine de o lună. Existau informaţii despre o evaziune fiscală masivă precum şi despre periclitarea siguranţei populaţiei. La percheziţii nu au fost găsite documente de provenienţă pentru cele peste trei tone de carne stricată, aşa că inspectorii de la direcţia de sănătate publică au făcut mai multe analize de laborator. S-a dovedit că cinci tone de carne aveau termenul de valabilitate expirat.

Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică au fost nevoiţi să dezinfecteze de mai multe ori cele două magazine. Afacerea era coordonată de administratorul magazinelor, Răzvan Dimoftache, spun procurorii. El este acuzat că în urmă cu doi ani a lovit o clientă care s-a plâns că marfa luată de la el era stricată.

Răzvan Dimoftache a fost condamnat la închisoare pentru înşelăciune, dar a atacat decizia magistraţilor. În 2009 a mai primit încă o condamnare la doi ani pentru ucidere din culpă în urma unui accident mortal, dar şi de această dată a atacat sentinţa. Acum este arestat pentru 30 de zile.
 

Cele mai citite

Boris Becker, despre Simona Halep: „Cred că tenisul mondial are nevoie de ea”

Fostul mare jucător german Boris Becker, prezent, marţi, la Bucureşti, la premiera filmului documentar Nasty, a declarat că tenisul mondial are nevoie de Simona Halep. „Mă...

Rafael Nadal, victorie la revenirea în circuitul ATP! Spaniolul s-a calificat în turul secund la Barcelona

La revenirea în circuitul profesionist după mai bine de trei luni de absență, Rafael Nadal s-a calificat în turul secund al turneului ATP 500...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă