14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCascadorul Szobi Cseh va fi înmormântat duminică, la cimitirul Bellu din Bucureşti

Cascadorul Szobi Cseh va fi înmormântat duminică, la cimitirul Bellu din Bucureşti

Cascadorul Szobi Cseh, care a încetat din viaţă, în noaptea de joi spre vineri, va fi înmormântat duminică, la ora 15.00, la cimitirul Bellu din Capitală, informează Mediafax.

Trupul neînsufleţit al cascadorului va fi depus la capela cimitirului Bellu din Bucureşti sâmbătă, în jurul orei 12.00.

Cascadorul Szobi Cseh a murit, în noaptea de joi spre vineri, la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, la vârsta de 71 de ani, fiind diagnosticat cu mielom multiplu.

Cascadorul a decedat după o grea suferinţă, în urma complicaţiilor renale, hepatice, cardiace şi pulmonare severe, acesta nerăspunzând la tratamentul intensiv aplicat, a explicat Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Szobi Cseh a fost diagnosticat în iulie 2012 cu mielom multiplu în formă avansată, complicată cu tumori plasmocitare osoase, amiloidoză şi boală renală. A primit tratament citostatic şi radioterapie, având atunci o evoluţie a bolii bună, însă din mai 2013 au apărut semne de progresie a bolii.

Szobi Cseh a fost cel mai prolific şi cel mai cunoscut cascador al cinematografiei române, cu peste 150 de filme la activ, de la "Dacii" lui Sergiu Nicolaescu, debutul său, până la "Amen" de Costa -Gavras.

Promotorul şcolii de cascadorie din România, Szobi Cseh a colaborat la realizarea a peste 150 de filme artistice, lungmetraje şi de televiziune, din care 25 sunt producţii străine sau coproducţii.

Pe 8 ianuarie 1990, Szobi Cseh a înfiinţat Asociaţia Cascadorilor Profesionişti din România, fiind ales preşedinte al acesteia.

Cascadorul Szobi Cseh a fost decorat cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă