15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCătălin Cherecheș va contesta măsura controlului judiciar și încearcă să preia funcția...

Cătălin Cherecheș va contesta măsura controlului judiciar și încearcă să preia funcția de primar la Baia Mare

Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, aflat sub control judiciar, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că va contesta în justiție această măsură și va încerca să preia funcția de primar, informează Agerpres.

“După opt luni de arest preventiv în penitenciar, care pot să spun ca fost experiență foarte interesantă, și apoi arest la domiciliu, astăzi sunt într-o formulă de control judiciar, o formulă pe care am contestat-o în fața instanței, o formulă cu care nu sunt de acord, o formulă pe care constant peste o săptămână și mai târziu o voi ataca în fața judecătorilor. Sunt un cetățean al municipiului Baia Mare, ales de către cetățenii municipiului Baia Mare, care are următoarele obligații în raport cu acest control judiciar: să nu iau legătura cu martorii din faza de urmărire penală, respectiv cei 40 de martori, din care unul, onorabil denunțător, și ceilalți care au dat mărturii exclusiv în favoarea mea, dar n-am dreptul până la momentul în care instanța va decide în altfel să iau legătura cu ei și nici nu am această intenție(…) fiind sub această formulă de control judiciar, deocamdată mi s-a impus să nu exercit funcția de primar al municipiului Baia Mare! Este o chestiune cu care nu sunt de acord, o chestiune cu care sunt convins că nici cetățenii orașului nu sunt de acord, și o chestiune pe care o voi contesta cu toată forța mea și toate argumentele juridice legale(…) în următoarea perioadă voi face o solicitare instanței pentru a scoate din formula controlului judiciar această interdicție”, a declarat Cătălin Cherecheș.

Primarul ales al municipiului Baia Mare a declarat că i-a fost “orchestrată o anumită poveste cu caracter juridic”.

“Mi-a fost orchestrată o anumită poveste cu caracter juridic pe care nu vă ascund că o știam sau mă așteptam să îmi fie pusă în spate. Sunt lucruri pe care le-am cunoscut cu mult timp în urmă, au fost amenințări pe care le-am primit cu mult timp în urmă. Dar eu sunt un om care funcționez din curaj, sunt un om care funcționez din iubire față de Baia Mare, sunt un om care marșez în principal pentru a face lucruri bune pentru acest oraș. Am fost într-o situație relativ unică în Europa, fără să pot să fac o campanie electorală, fără să post să spun absolut nimic în raport cu ceea ce înseamnă cetățenii, relație cu băimărenii, să fiu ales cu peste 70%, primar al municipiului Baia Mare. Este pentru mine o mare responsabilitate și în orice postură m-aș afla voi fi omul care voi lupta pentru drepturile, interesele și tot cea ce înseamnă așteptări ale cetățenilor municipiului Baia Mare” a spus Cătălin Cherecheș.

Acesta a mai precizat că măsura controlului judiciar nu-i interzice să ofere sprijin sau consultanță consilierilor locali care reprezintă Coaliția pentru Baia Mare, formată din mai multe partide politice care l-au sprijinit în campania electorală.

“Această interdicție nu presupune să am legătură cu cei care muncesc în autoritatea locală, cu cei care activează în Consiliul Local, cu cei care trebuie să-și facă treaba pentru buna desfășurare a activităților din municipiul. Fac acest lucru fără a interfera cu atribuțiile pe care le are primarul interimar, pe care astăzi nu-l avem. Voi activa în următoare perioadă din perspectiva președintelui Coaliției pentru Baia Mare, o entitate cu caracter civic, și din această entitate fac parte 11 consilieri locali, care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor mele în ultimele șase luni de când sunt aleși. Consilieri locali care n-au avut întotdeauna o atitudine fermă în a milita pentru interesele cetățenilor. Am o mare rezervă vizavi de modul în care și-a desfășurat activitatea viceprimarul cu atribuții de primar interimar, Marinel Rob, (…) și evaluăm împreună cu colegii consilieri dacă această activitate poate să continue sau nu. Până mă voi întoarce la primărie și voi prelua atribuțiile de primar și instanța îmi va permite acest lucru” a spus Cătălin Cherecheș.

El a admis că procesul său ar putea dura o perioadă lungă de timp, însă este sigur că se va întoarce în funcția de primar.

“Acest parcurs juridic este de foarte lungă durată, un parcurs care va dura patru sau cinci ani și nimeni nu mă poate ține în această perioadă departe de primărie. Peste o lună, peste două sau peste trei, cu siguranță mă voi întoarce la treaba cu care m-au însărcinat băimărenii, aceea de primar al municipiului Baia Mare” a spus Cătălin Cherecheș.

Cătălin Cherecheș a fost reținut în luna aprilie de procurorii DNA pentru o presupusă luare de mită chiar în biroul său din primărie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă