19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCătălina Ponor și Marian Drăgulescu vor deveni cetățeni de onoare ai Bucureștiului....

Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu vor deveni cetățeni de onoare ai Bucureștiului. Gabriela Firea: Sunt un exemplu de longevitate

Gimnaștii Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu vor deveni cetățeni de onoare ai Capitalei, potrivit unei propuneri votate de Consiliul General al Primăriei Capitalei.

„Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu nu sunt doar doi eroi cu care ne mândrim și ale căror medalii să le admirăm într-o vitrină virtuală a municipalității. Cred că cel mai important lucru este că amândoi reprezintă modele demne de urmat pentru cei tineri, repere pentru orice carieră, nu neapărat sportivă”, a scris primarul Capitalei, pe Facebook. 

Gabriela Firea i-a lăudat pe Cătălina Ponor și pe Marian Drăgulescu, pe care i-a descris drept „un exemplu de longevitate”.


Citește și: FOTO+VIDEO. Campionatul European de Gimnastică: Cătălina Ponor, aur la bârnă. Larisa Iordache, bronz. Marian Drăgulescu, argint la sărituri 

Cătălina Ponor a obținut medalia de aur la bârnă, la Campionatul European de Gimnastică. Larisa Iordache a obținut medalia de bronz. La masculin, Marian Drăgulescu a reușit să ia argintul la sărituri.


„Cătălina Ponor nu este doar una dintre cele mai medaliate sportive din România, ci și un exemplu de longevitate într-o disciplină ce părea, până nu demult, rezervată doar copilelor de până în 18-20 de ani. Dar Cătălina ne-a demonstrat că se poate face performanță și la aproape 30 de ani, dovadă în acest sens fiind titlul european pe care l-a cucerit zilele trecute, la 13 ani distanță de cele 3 medalii olimpice de aur cu care s-a întors, în 2004, de la Atena. Marian Drăgulescu este de asemenea un exemplu de longevitate. Multiplu campion european și mondial, a participat până acum la 4 olimpiade și se pregătește pentru a cincea”, a mai spus ea.

 

Gimnaștii Cătălina Ponor, Larisa Iordache și Marian Drăgulescu vor fi decorați de președintele Klaus Iohannis, informează Administrația Prezidențială.

Astfel, șeful statului le-a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios" în grad de Ofițer Cătălinei Ponor și lui Marian Drăgulescu, iar Larisei Iordache — Ordinul „Meritul Sportiv", Clasa a III-a, cu o baretă, în semn de „înaltă apreciere pentru rezultatele remarcabile obținute la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică de la Cluj-Napoca (19-23 aprilie), pentru talentul, pasiunea, devotamentul și profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internațional".

Președintele Iohnnis i-a felicitat pe sportivi pentru rezultatele deosebite obținute la competiția europeană, cât și pentru performanțele excepționale înregistrate pe parcursul carierei. Totodată, el i-a asigurat pe sportivii români de „sprijinul necondiționat”.

„Prin munca, determinarea și perseverența de care au dat dovadă, cei trei sportivi au adus încă o dată recunoaștere internațională gimnasticii românești", a spus Klaus Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

Delegația României a obținut la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca două medalii de aur prin Marian Drăgulescu (sol) și Cătălina Ponor (bârnă), una de argint prin Marian Drăgulescu (sărituri) și una de bronz prin Larisa Iordache (bârnă).

 

 

Cele mai citite

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă